Het verhaal achter 'If I Can't Have You' van Yvonne Elliman

Top 2000 A Gogo

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt Yvonne Elliman je het verhaal achter 'If I Can't Have You'!

Zangleraar hoort haar talent

Elliman neemt ons mee naar het strand van Hawaï: "Ik had een folk-band en een zangleraar. Hij vond dat ik een mooie stem had en hij nam die op. Hij ging naar Engeland en liet een impresario de opname horen. Die zei: 'Breng haar hierheen. We maken een ster van haar'. Twee weken later was ik weg." De zangeres vertelt waarom ze is weggegaan uit Los Angelos: "Mijn man steunde mij niet in mijn zangcarrière en ik was er niet gelukkig. Op Hawaï dacht ik: Hier wil ik zijn. Mensen herkenden me en wilden met me samenspelen. Ze zeiden: 'Jij bent geweldig voor Hawaï.' Dat was allemaal goed voor mijn ziel. Hier hoor ik thuis."


"Een impresario zei tegen mijn zangleraar: 'Breng haar hierheen. We maken een ster van haar'. Twee weken later was ik weg."


- Yvonne EllimanElliman houdt helemaal niet van disco

Het nummer komt uiteindelijk via haar man bij Elliman terecht: "Robert Stigwood gaf 'If I Can't Have You' aan Bill Oakes, mijn man. Hij zei: 'Laat haar 'How Deep Is Your Love' en dit nummer horen. 'If I Can't Have You' vond ik geweldig. Die wilde ik." Volgens de zangeres is het geen typische discotrack: "Ik hield niet zo van disco, meer van classic rock. Disco was me iets te glitterig. Ik was meer van een T-shirt, spijkerbroek en gitaar."

Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over 'If I Can't Have You' hier: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: still video

STER Advertentie
STER Advertentie