Programma

Hier moet je op letten voordat je op vakantie gaat

  1. Nieuwschevron right
  2. Hier moet je op letten voordat je op vakantie gaat

Onbezorgd op vakantie deze zomer? Vakantie-expert Annemieke Zerdoun geeft bij Jan-Willem Start Op dé gouden tips voor vertrek!

1. Check vooraf of er speciale regels en milieuzones zijn

Volgens Zerdoun is een goede voorbereiding het halve werk: "Je kunt je vooraf echt heel goed voorbereiden. Per land kun je online zien welke regels er gelden en of er milieuzones zijn. Leef je van tevoren goed in. Het zou namelijk hartstikke zonde zijn als je een stad niet in kunt, omdat er een milieuzone geldt en jij geen sticker hebt."

2. Standaard lijstje om mee te nemen

De vakantie-expert vertelt in Jan-Willem Start Op dat je een aantal dingen sowieso standaard mee moet nemen: "Denk aan een verbanddoos, hesjes en een gevarendriehoek. Als je dat soort standaard dingen meeneemt, voorkom je boetes." Zerdoun legt uit dat er ook uitzonderingen zijn: "In Spanje moet je bijvoorbeeld een reserveband en een bandenreparatieset bij je hebben. als je dat niet hebt, krijg je gewoon een boete."

3. De juiste vertrektijd

Onderweg naar vakantie heb je natuurlijk allesbehalve zin in file. Zerdoun: "Heel veel mensen vertrekken om vier uur 's ochtends al. Misschien is het dan handig om een keer aan het eind van de dag te vertrekken. Check vooraf je route. Dan zie je precies waar de knelpunten zitten en kun je de inschatting maken of het handig is om bijvoorbeeld even te gaan lunchen of gewoon door te rijden."

Beluister het hele gesprek hier:

De ANWB vertelt je wat je écht moet weten voordat je met de auto op vakantie gaat

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur met Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2!

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie