STER Advertentie


Appen achter het stuur binnenkort onmogelijk?
Auto- en telefoonfabrikanten hebben belangrijke rol

11 juli 2018 15:23

Verstuur jij weleens een appje als je achter het stuur zit? Arthur van Dijk van brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland is er helemaal klaar mee.


Het aantal ongelukken neemt fors toe

Bij Paul vertelt Van Dijk over de forse toename van het aantal ongelukken op de Nederlandse wegen: "Appen is op dit moment voor veel bestuurders een hele grote afleiding. Wij vinden dat onacceptabel." De brancheorganisatie ondervindt zelf vaak de gevaren: "We zien veel ongelukken gebeuren, omdat de bestuurder van een personenauto aan het appen is. Als een vrachtwagen moet uitwijken, is het leed niet te overzien. Ongelukken met vrachtwagens zijn namelijk vaak heftig."

Alleen nog maar handsfree bellen

Van Dijk richt zijn oproep niet alleen aan de weggebruikers: "Maar ook aan de auto- en telefoonfabrikanten om appen achter het stuur technisch onmogelijk te maken. Je kunt bedenken dat een telefoon in een auto of vrachtauto het niet mogelijk maakt om andere dingen te doen dan handsfree bellen. Het is technisch allemaal te regelen, maar we moeten het wel met elkaar willen doen." Paul vraagt luisteraars om te reageren: "App even als je hier een mening over hebt." Van Dijk vult aan: "Maar natuurlijk niet tijdens het rijden."

Het hele gesprek met Van Dijk in Gijs 2.0 check je hier:

Voorzitter transport en logistiek Nederland wil appen achter het stuur onmogelijk maken


GIJS 2.0

Je hoort Gijs elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur met Gijs 2.0 op NPO Radio 2!

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
Delen

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie1 Reacties

Geschreven door:   Alvin 8 augustus 2018 - 06:34 uur

magnificent points altogether, you just won a new reader.

What may you recommend about your put up that you just made some days ago?

Any positive?

Here is my website :: http://www.xpornplease.com/video/136425/boquete-gozada-na-boca-bungbus: http://www.xpornplease.com/video/136425/boquete-gozada-na-boca-bungbus