Wouter ging naar Carlos Santana en dit is zijn verslag

"het was te gek!"

Carlos Santana trad deze week op in Amsterdam. Wouter bezocht het concert van de gitaarkoning. Dit is zijn verslag!

Swingen maar! 

​Carlos Santana stond in de Ziggo. En ik verklap alvast de clue van dit verslag, het was te gek! Samen met een FANTASTISCHE band (8 man en 1 vrouw) leek het aanvankelijk een brave sitdown te worden, want de hele zaal stond vol met stoeltjes. Dat had ik niet verwacht. Het bleek ook niet van lange duur want na een half uur stond iedereen voor/op zijn stoeltje.

Om deze Twitter-post te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drumsolo

​Weinig spraakzaam type die Carlos maar op de weinige momenten dat hij sprak, vroeg hij iedereen om te gaan staan. En dat deden we braaf. Even over die band, ze waren te gek, maar extra aandacht voor de drumster. Cindy Blackman. Was eerder de drummer van Lenny Kravitz en nu dus Santana. En drummen voor Carlos Santana is topsport. Zoveel breaks, zoveel onverwachte percussie… en na anderhalf uur topsport kwam er zelfs nog een drumsolo van een minuut of tien. (die had wel iets korter gemogen overigens)

"Thank you, thank you"

​‘Maria Maria’, ‘Oye Como Va’, ‘Smooth’, ‘Mona Lisa’, ze zaten er allemaal in. Carlos lijkt me niet iemand van poppenkast. Gewoon spelen. Klaar. De toegeeft was ook snel geregeld. Geen dramatisch gedoe met minuten wegblijven, publiek in twijfel laten of geneuzel. Hij zwaaide, handkusjes, ”thank you, thank you”, liep weg en draaide zich voor het einde van het podium om, liep terug en speelde verder. De toegift was begonnen! 

"Go Santana Banana"

​De gitaarheld zit nog altijd vol energie. Ook al zijn veel bandleden iets verder dan middelbare leeftijd, de Divination Tour is allesbehalve een ouwemannen clubje. Met een rap tempo scheurt de groep door Europa. Met de 71-jarige Carlos voorop. En het optreden had zelfs een boodschap. Los van de beelden met verzoeken om vrede en een liefdevolle planeet, gaf Mr Santana nog een advies. “Go Santana Banana”. Wie? “Santana Banana” wat zoveel wil zeggen als: “doe lekker wat je wilt”. Smoke Hasjies en drink tequila” riep ie er nog bij. Ik spreek een 71-jarige man niet graag tegen. Maar ik heb toch maar gewoon een biertje na afloop genomen.

Legende

Kon er dan nog iets beter? Ja! Want hoe jammer dat na een zwoele Zuid Amerikaanse avond in de Ziggo Dome erbuiten niets meer te doen is. Die grote bar was dicht. Geen muziek buiten. Geen sfeer. Allemaal meteen richting de auto en wegwezen. Het was nog 20 graden. Een zomeravond. Nog even nahangen en wijn drinken was leuk geweest. Muziekje aan… DJ erbij… Verder geen enkel commentaar. Mooie avond. Carlos Santana is een legende!

Foto omslag: Bullet-Ray

STER Advertentie
STER Advertentie