Verslag Corné van Roger Waters

"Veel energie en nog steeds goed bij stem"

Roger Waters treedt deze week maar liefst vier keer op in Amsterdam. Corné bezocht het tweede concert van het creatieve brein achter Pink Floyd. Dit is zijn verslag!
Corné en zijn vriend Henk

Politieke statements

"Aanhangers van Donald Trump hadden gisteravond een hele slechte avond in de Ziggo dome in Amsterdam. Hij was namelijk een groot deel van de avond doelwit van Roger Waters. Met name na de pauze van twintig minuten ging Waters los. Tot aan het moment waarop de Nederlandse tekst “Trump is een varken” verscheen op de diverse grote schermen. Trump was niet de enige, want ook Facebook oprichter Mark Zuckerberg kreeg er bijvoorbeeld van langs. Los van alle politieke statements was het een muzikale topavond, aangevuld met visuals en special effects die we van Waters gewend zijn."

Topmuzikanten

"Waters heeft zich voor deze tour omringt door een aantal topmuzikanten en backing singers. Met name die laatste twee, Jess Wolfe en Holly Laessig waren echt top. Wat een stemmen hebben deze twee dames die in het “dagelijkse” leven zingen bij de New Yorkse band Lucius. Hoogtepunten, gemeten aan het enthousiasme van het publiek waren toch wel 'Mother' en de afsluiter van het concert 'Comfortably Numb'. Ook mijn favorieten trouwens." 

Intensieve tour

"Toch knap van deze 74-jarige voormalig Pink Floyd-frontman dat hij nog steeds zo’n show neer weet te zetten. Veel energie en nog steeds goed bij stem. En dat bij een tour die anderhalf jaar duurt. De eerste show was al op 21 mei 2017 en de laatste zal zijn op 9 december 2018 in Mexico . De eerste twee avonden in Amsterdam zitten erop maar komende vrijdag en zaterdag staat Roger Waters met zijn Us & Them tour wederom in de Ziggo Dome. Veel plezier aan de fans die kaartjes hebben voor één van deze twee concerten, want Roger Waters still rocks the Ziggo Dome."

Podcast De Albumshow met Roger Waters

"Voor de echte die hard fans is het interview dat wij van De Albumshow op NPO Radio 2 hadden met Roger Waters in Barcelona een absolute aanrader. Nog steeds hier te beluisteren." 

Corné op NPO Radio 2

Je hoort Corné iedere zaterdag tussen 18:00 en 21:00 uur (Corné Klijns Soul Sensations) en zondag tussen 18:00 en 20:00 uur (De Albumshow) op NPO Radio 2!

Foto's: Bullet-ray

STER Advertentie
STER Advertentie