Hondentrainer opgesloten in warme auto

Wouter gelooft zijn oren niet

Het komt nog steeds vaak voor dat mensen hun hond in een warme auto achterlaten. Hondentrainer Arvid van Putten heeft zich als experiment laten opsluiten in een snikhete auto.

'Zelf niet door hoe ernstig het is'

Wouter belt met Van Putten, die merkt dat mensen het moeilijk vinden om zich in te leven in een hond: "Ze denken vaak: 'Ik kan mijn hond wel even achterlaten in de auto'. Dat even is alleen niet oké." Om zelf te ervaren hoe het in een snikhete auto is, heeft de hondentrainer zich op laten sluiten. Hij is bij zijn actie nauwlettend in de gaten gehouden door de EHBO. Van Putten: "Ik merkte zelf niet zoveel, alleen dat ik het warm had en aan het zweten was. Na afloop heb ik me laten vertellen hoe ernstig het was. Ze wezen me op het feit dat ik niet meer uit mijn woorden kwam en dat ik steeds minder ging bewegen. Op een gegeven moment ging ik even liggen. Ik had het zelf niet door, maar eigenlijk was mijn lichaam zich op dat moment al aan het uitschakelen."


"Als ze me nog langer zouden laten zitten, zou er schade aan mijn lichaam ontstaan die niet meer omkeerbaar is. "


- Hondentrainer Arvid van PuttenHondencoach liet zich vrijwillig opsluiten in warme auto


Onomkeerbare schade aan lichaam

De EHBO besluit om de hondentrainer na dertig minuten uit de kokende auto te halen. Van Putten: "Ze gaven aan dat ik in een volgend stadium zou komen als ze me nog langer zouden laten zitten. Dan zou er schade ontstaan aan mijn lichaam die niet meer omkeerbaar was." Hij vertelt wanneer de actie volgens hem geslaagd is: "Als mensen die nu denken dat ze hun hond wel even achter kunnen laten, inzien dat dit écht niet kan."

Beluister het hele interview met de hondentrainer in Wout2Day hier:

Wout2Day
Dj: Wouter van der Goes
Ma - do 18:00 - 20:00

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie