Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Phil Lynott - 'The Man's A Fool'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Phil Lynott - 'The Man's A Fool'

Een carrière in topbands, maar ook solo supergoed. Maarja... wel weer vergeten!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Succes in een band is niet altijd een garantie voor solosucces, maarja... soms ook weer wel, dus een begrijpelijke poging voor artiesten om dat tóch maar te proberen. Wat de reden ook was, in 1982 maakte Phil Lynott solo 'The Man's A Fool'. Een te gekke plaat die je zelden hoort, dus haalde Gerard 'm uit De Kluis.

Bands en solo

Phil scoorde grote successen met bands als Skid Row en nog meer met Thin Lizzy, maar toen die laatste op een lager pitje stond, besloot hij niet om muzikaal stil te zitten. Hij pakte het allemaal alleen aan en maakte een soloplaat met de treffende titel The Phil Lynott Album, met daarop dus onder meer 'The Man's A Fool'. Het was de plaat voor de meest succesvolle single van de plaat, 'Old Town'. Eigenlijk vond Gerard deze Kluis-plaat nog beter.

Alles behalve gezond

De zanger klonk altijd een beetje alsof hij verkouden was, omdat hij alles behalve gezond leefde. Hij gebruikte alles wat er te krijgen was en dat had helaas zijn uitwerking, want een lang leven is 'm niet gegund. Hij overleed op 36-jarige leeftijd, maar gelukkig hebben we de te gekke muziek nog!

>> Alle liedjes uit De Kluis in één handige playlist

Ster advertentie
Ster advertentie