Hoe kon Michael Jackson déze dansmove doen?

Leek onmogelijk, toch gedaan

Er kwam geen steunkabel aan te pas! Wat dan wel? Dat lees je hier.

Michael Jackson was natuurlijk een legendarische artiest. Niet alleen vanwege zijn fantastische muziek, maar ook door zijn ongekende performance. En dan in het bijzonder zijn dancemoves. Onnavolgbaar.

Tart de zwaartekracht

Ze zijn zó goed dat ze soms onmogelijk lijken. Denk aan bijvoorbeeld bovenstaande beweging uit de clip van 'Smooth Criminal'. Daar tart MJ de zwaartekracht. Het bleef niet bij deze opname, ook live wist hij het regelmatig over te doen.

HOE DAN!?

Maareh... HOE DAN!? Neurochirurgen zijn erin gedoken. Kijk maar met welk hulpstuk hij deze biomechanisch onmogelijke beweging kon doen in de tijd voor greenscreens en weggepoeste hulpkabels.

Aan de grond genageld

Speciale schoenen! Zo kon hij zo stijf als een plank in een hoek van meer dan 45 graden voorover leunen. Het lukte door een uitsparing in de hiel van zijn schoenen waarmee hij letterlijk aan de grond stond genageld. Die klikte hij in een nagel in de vloer en kon hij zijn gewicht verplaatsen. Hierdoor leek het dat hij de zwaartekracht tartte. Experts zeggen dat het nog steeds een ongelooflijk moeilijk trucje is, want er is ook heel veel spierkracht voor nodig. Niet thuis proberen.

Bekijk de clip

En als we het toch over 'Smooth Criminal' hebben. Check dan meteen even die hele clip. Altijd een goed idee.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.STER Advertentie
STER Advertentie