De Kluis: 10CC - 'I'm Mandy Fly Me'

1976

Beetje een gekkige plaat, maar wel altijd een favorietje van Gerard geweest.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Niet alles in De Kluis is een grote hit geweest die op onbegrijpelijke wijze toch vergeten is. Sommige platen zijn nooit een hele grote hit geweest, maar zijn wel heel goed. Of in elk geval een favoriet van Gerard. Dit is er zo een: 'I'm Mandy Fly Me' van 10CC.

Moeilijke plaat

Halverwege de seventies kwam het laatste album van 10CC in de originele bezetting uit. Eric Stewart, Graham Gouldman, Lol Creme en Kevin Godley maakten samen de plaat How Dare You! En een van de liedjes daarop was dus 'I'm Mandy Fly Me', geschreven door Eric Stewart. De band had een beetje moeite met dit liedje, het was een beetje moeilijk, niet makkelijk in het gehoor, maar toch haalde het het album in een licht aangepaste versie zodat de hele band zich erin kon vinden.

Fly Me

Gerard kon hem van meet af aan waarderen. Alleen al door de fascinerende titel die gebaseerd is op een promotieposter van National Airlines waarop 'I'm Cindy, Fly Me' stond. Later zouden ze nog (in andere formatie) hits scoren met bijvoorbeeld 'Dreadlock Holiday', maar deze werd vergeten.

>> Alle liedjes uit De Kluis in één handige playlist

De Kluis: 10CC - 'I'm Mandy Fly Me'


STER Advertentie
STER Advertentie