Moonwalk Michael Jackson 35 jaar oud

legendarische dansmove

Tijdens zijn optreden voor de speciale uitzending van het 25-jarige Motown Records in 1983 voerde Michael Jackson zijn eerste moonwalk uit voor het publiek, wat vandaag alweer 35 jaar geleden is.

Vlekkeloos

In 1983 liet Michael Jackson een danstechniek zien waar hij wereldberoemd mee werd. De moonwalk! Deze dans heeft Michael echter niet zelf bedacht. Bill Bailey liet in 1955 al een 'backslide' zien wat verdacht veel lijkt op de moves van Jackson. Net als de rest van zijn dansbewegingen voerde Michael de moonwalk vlekkeloos uit en waren al gauw kinderen door heel de VS de dansmove voor de TV aan het oefenen.

Billie Jean

Ten tijde van het optreden lag Thriller al vier maanden in de winkels en was ‘Billie Jean’ de grootste hit in de VS. Het was echter de live-uitvoering van ‘Billie Jean’ die de carrière van Michael naar een nieuw hoogtepunt bracht. Sommige zeggen zelfs dat het optreden het hoogtepunt van zijn gehele carrière was.

Ironisch

Aanvankelijk was de King of Pop onwillig om tijdens het concert op te treden door zijn contract met CBS Records en het plan van de organisators om met de Jackson 5 oude hits te spelen. Uiteindelijk ging hij hiermee akkoord, onder de voorwaarde dat hij ‘Billie Jean’ zou mogen spelen na zijn optreden met de Jackson 5. Ironisch genoeg was ‘Billie Jean’ het enige nummer van het hele concert dat niet uitkwam op Motown Records en toch het grootste moment van de hele show. 

Bekijk hieronder een videofragment van het gedenkwaardige optreden: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie