Jan heeft een nieuwe Rembrandt ontdekt

Paul wil er alles over weten

Kunsthandelaar Jan Six mag zich de gelukkige ontdekker noemen van een nieuw schilderij van Rembrandt. Daarmee is er voor het eerst in vierenveertig jaar nieuw werk opgedoken van de Hollandse meester!

Six ziet het meteen

Als Six het kunstwerk koopt, kost het ongeveer honderveertigduizend pond. In Wout2Day vertelt de kunsthandelaar over zijn ontdekking: "Het is natuurlijk flauw om achteraf te zeggen, maar ik zag meteen dat het om een schilderij van Rembrandt ging. Anders was ik er niet aan begonnen. Als je heel veel naar schilderijen kijkt en een oog ontwikkelt voor werken van Rembrandt, zie je dat dit er ook één is."

Mensen en plaatjes

Het schilderij is een maand lang te zien in de Hermitage in Amsterdam en potretteert een jongeman tussen de twintig en vijfentwintig jaar oud. Six legt uit waardoor hij heeft ontdekt dat het om een Rembrandt gaat: "Ik heb bij werken van Rembrandt altijd het gevoel dat ik naar mensen kijk en niet naar plaatjes. Dat ik écht iemand aankijk. Als je dichterbij dit schilderij komt zie je dat bepaalde dingen zo fantastisch geschilderd zijn. Toen dacht ik: dit kan eigenlijk maar door één persoon zijn gemaakt." 

Beluister het hele interview met de ontdekker van de nieuwe Rembrandt hier:

Jan ontdekte een nieuwe Rembrandt!


Wout2Day
Dj: Wouter van der Goes
Ma - do 18:00 - 20:00

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie