NPO Radio 2 Presenteert… Herman Brood & Gruppo Sportivo

Kijktip!

Ook in mei duikt de NTR op themakanaal NPO 2 Extra weer in de schatkist die vijftig jaar popmuziek heet.

Herman Brood & Gruppo Sportivo

Aan de hand van de actualiteit presenteert onze eigen Leo Blokhuis in nieuwe afleveringen van 'NPO Radio 2 presenteert…' weer de mooiste concerten en documentaires. Deze week duikt hij in de Nederpopgeschiedenis met Herman Brood en Gruppo Sportivo!

Countdown

Het is deze week precies veertig jaar geleden dat het beroemde Nederrockalbum Sphritz van Herman Brood & His Wild Romance verscheen. Het is de plaat die voor veel mensen vooral zal worden herinnerd door de hit 'Saturday Night'. En de liefhebber heeft geluk, want wij hebben alle teruggevonden beelden van het Countdown-concert van Herman Brood uit november 1979. Brood speelt tijdens dit concert met de beste bezetting van zijn beroemde begeleidingsgroep, inclusief Dany Lademacher. Over die begeleidingsband gesproken: deze treedt al geruime tijd weer op en bracht recent de single ‘No Time To Lose’ uit. Bovendien lag de naam van de Wild Romance de afgelopen maanden op ieders lippen dankzij de documentaire Buying The Band. Het toont goed aan dat de band nog steeds hartstikke relevant is.

Back To '78

Verder is er in deze aflevering aandacht voor Gruppo Sportivo. Van de Haagse band rond Hans Vandenburg verscheen onlangs een nieuw album genaamd Great. Daarnaast is hun albumklassieker Back To ’78, met de Gruppo-kneiter ‘Hey Girl’, ook al bijna veertig jaar oud. Meer dan genoeg reden om ze in de spotlight te zetten!

Wat: NPO Radio 2 presenteert… Herman Brood & Gruppo Sportivo
Waar: NPO 2 Extra (voorheen NPO Cultura)
​Wanneer: Vrijdag 18 mei om 23.00 uur

Blokhuis

Je hoort Leo Blokhuis elke zondagavond van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie