Programma

Stinkvoeten voorkomen doe je zo

  1. Nieuwschevron right
  2. Stinkvoeten voorkomen doe je zo

Heb jij door het warme weer ook zo'n last van zweetvoeten? Dit zijn de gouden tips om stinkende voetenlucht te voorkomen!

Heel veel zweetklieren

Jeroen worstelt ermee: zweetvoeten door het warme weer. Hij en Jan-Willem bellen in Ekdom In De Ochtend met Maria van schoonmaakplatform Helpling. Zij vertelt hoe stinkvoeten worden veroorzaakt: "Op je voeten zitten heel veel zweetklieren. Die zijn vaak bedekt met sokken en schoenen, waardoor ze niet kunnen ventileren. Ook is het zo dat veel mensen gympen dragen. Die schoenen zijn van kunststof gemaakt en dat zorgt mede voor de geur."

Schoenen volstoppen met theezakjes

Elke avond je schoenen even buiten laten luchten lost volgens Maria niet veel op. De schoonmaakdeskundige legt uit dat er goede andere methodes zijn om stinkvoeten te voorkomen: "Bijvoorbeeld droge theezakjes in je schoenen doen 's avonds. Je moet de schoenen dan wel goed volstoppen. Pak hierbij zakjes van je favoriete theesoort. Het verwijdert niet alleen de stank, maar het neemt ook vocht op. Een heel goedkoop middel om het probleem van stinkende voeten op te lossen."

Check hier het hele fragment uit Ekdom In De Ochtend:

Lekker weer hoor! Maar wat te doen met die stink voeten?

Ekdom In De Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Elke werkdag 06:00 - 09:00

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie