Het verhaal achter 'Eye Of The Tiger' van Survivor

Top 2000 A Gogo

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt Jim Peterik van Survivor je het verhaal achter hun doorbraakhit 'Eye Of The Tiger'!

Bijzonder uitgedost

Peterik opent de houten glazen voordeur en geeft ons een inkijkje in zijn huis: "Ik heb het samen met mijn vrouw Karen ontworpen." De oprichter van de band Survivor heeft zich speciaal voor het camerateam uit Nederland bijzonder uitgedost. Zijn opvallend paarse haar past helemaal bij zijn bril, kleding en zijn cowboylaarzen. Hij vertelt: "Je moet er wel een beetje rock-'n-roll uitzien en jezelf een beetje goed verkopen."

Rechten mogen niet gebruikt worden

Het ontstaan van het nummer heeft alles te maken met de film Rocky III. Peterik komt op een dag thuis en luistert zijn antwoordapparaat af: "Ik hoorde: Jim, bel me. Het was Sylvester Stallone. Hij wilde dat ik de soundtrack van zijn film zou maken." Peterik legt uit dat dit niet vanzelfsprekend is geweest: "Stallone wilde 'Another One Bites The Dust' van Queen, maar hij mocht de track niet gebruiken. Tot op de dag van vandaag dank ik Queen dat ze hem de rechten niet gegeven hebben."

Iets met een hartslag

Daarna gaat het hard en hebben Peterik en mede bandlid Frankie Sullivan het nummer snel klaar: "Stallone zei tegen me dat hij iets met een hartslag wilde. Dus ik zat meteen met het gitaardeuntje in mijn hoofd. Toen kwam dat magische zinnetje: 'Rocky, keep the eye of the tiger'. Frankie en ik keken elkaar aan. 'Eye Of The Tiger', hebbes."

Bekijk de hele aflevering van Top 2000 A Gogo over 'Eye Of The Tiger' hier: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie