Album nooit verschenen werk Prince in september

Materiaal van tientallen jaren op de plank

Goed nieuws voor muziekliefhebbers en fans van His Royal Badness: eind september verschijnt er een album met nooit eerder uitgebracht werk van Prince.

Heel veel materiaal

Dit bevestigen de beheerders van zijn nalatenschap in een interview met het Amerikaanse entertainment-magazine Variety. Troy Carter, woordvoerder van de beheerders, zegt in het interview dat er heel veel nooit verschenen werk op de plank ligt: "Prince heeft bijna alles bewaard. Er is dus tientallen jaren aan muziek, videomateriaal en kunstwerken beschikbaar." Niet al het gevonden werk wordt zomaar uitgebracht. Er moet volgens Carter ook worden gekeken naar de historische context van het materiaal: "Het duurt lang om alles in kaart te brengen. Wat is het voor iets, met wie maakte hij het, waar nam hij het op, was het stuk klaar?" 

Niet alles ontdekt

De kans dat al het werk van Prince nu is gevonden, is klein. Volgens Carter wordt hij nog elke week gebeld over nieuwe ontdekkingen: "Zijn nalatenschap is verdeeld over een aantal kamers. Elke keer als we denken dat we er bijna zijn, vinden we weer nieuwe dingen. Twee weken geleden vonden we ineens de originele songteksten van 'Kiss'!" Voor Carter is het vooral mooi dat ze een inkijkje krijgen in het hoofd van Prince: "Hij schreef alles op. Zijn gedachten. Zijn plannen. Als je zijn kunst daarnaast legt, zie je hoe hij naar dingen keek."

Nothing Compares 2 U

Vrijdag kwam de originele versie van 'Nothing Compares 2 U' al uit. Prince schreef het nummer in de jaren tachtig en bracht het uit op het debuutalbum van zijn band The Family. Een paar jaar later scoorde de Ierse Sinéad O’Connor een wereldhit met de track. De heruitgave van het origineel bevat ook een videoclip. Deze bevat repetitiebeelden van Prince.

Check de heruitgave van 'Nothing Compares 2 U' hier:

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: still YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie