Programma

Lindsey Buckingham verlaat Fleetwood Mac

  1. Nieuwschevron right
  2. Lindsey Buckingham verlaat Fleetwood Mac

Gitarist & songwriter Lindsey Buckingham (68) stapt op bij Fleetwood Mac.

Ontslagen wegens meningsverschil

Vlak voor het begin van een grote tour komende zomer moet Lindsey Buckingham Fleetwood Mac gedwongen verlaten, zo meldt het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone. De band doet er de volgende uitspraak over:

Quote

Lindsey Buckingham will not be performing with the band on this tour. The band wishes Lindsey all the best

Fleetwood Mac

Opgestaan, plaatsje vergaan

Tijdens de komende tour van Fleetwood Mac wordt Buckingham vervangen door Mike Campbell (Tom Petty and the Heartbreakers) en Neil Finn (Crowded House). "We hebben gespeeld met Mike en Neil en we hadden echt chemie", aldus Mick Fleetwood in een persbericht.

Fleetwood Mac in Amsterdam, 2013. (Foto: Bullet-Ray)

Rumours

Ondanks dat Lindsey Buckingham niet bij de oprichting van de band (1967) betrokken was, was hij wel een belangrijke speler binnen Fleetwood Mac. Van 1975 tot 1987 vervult hij de rol van gitarist & songwriter bij de band, om na een lange pauze weer terug te keren in 1997. Buckingham is actief betrokken bij de productie van een van de meest succesvolle albums aller tijden: Rumours. De plaat komt in 1977 uit en verkoopt meer dan veertig miljoen exemplaren. Onder meer 'Go Your Own Way' komt van Buckinghams hand en wordt een van de grootste hits van Rumours.

Ster advertentie
Ster advertentie