Waarom heeft paprika chips een blauwe zak?

Bureau Kijk In De Vegte geeft antwoord

Een groene, gele of rode paprika ken je wel, maar waarom zit paprika chips dan in een blauwe zak? Dat is toch heel raar?

Aardappelboer

Luisteraar Jurgen uit Apeldoorn komt er niet uit: waarom zit paprika chips in een blauwe zak en naturel in een rode? Jeroen in tijdens Bureau Kijk in de Vegte met Nina van Oers, manager consumentenservice van Lays: "Dat hebben we te danken aan een aardappelboer uit Broek op Langedijk. Hij kwam zestig jaar geleden in contact met de Engelse chipsverkoper Frank Smiths. Samen hebben zij een Nederlandse chipsfabriek opgericht."

Vreemde eend in de bijt

Het logo van het chipsmerk bestaat op dat moment uit rood met blauwe accenten. "Het was dan ook logisch om de eerste chips die ze op de markt brachten in een rode zak met blauwe accenten te doen. Dat was de naturel chips," vertelt Van Oers. Omdat Paprika de tweede smaak is die het bedrijf heeft ontwikkeld, krijgt het als verwijzing naar het logo een blauwe zak met een rood accent. Nederland is daarmee volgens Van Oers een vreemde eend in de bijt: "In bijvoorbeeld Duitsland zit de naturel chips in een gele zak en heeft paprika een rode verpakking. Dat is logischer."

​Beluister hieronder het fragment uit Bureau Kijk in de Vegte: 

Waarom zijn de zakken van paprika chips blauw?


Bureau Kijk in de Vegte
Dj: Jeroen Kijk in de Vegte
zo 12:00 - 14:00

​Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie