Ekdom In De Ochtend

De Kluis: XTC - 'Dear God'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: XTC - 'Dear God'

Een anti-religie-hit? Jep, maar wel een heel tof, beetje vreemd liedje.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Actuele liedjes liggen er genoeg in De Kluis. Ook al zijn ze misschien al jaren oud, vaak kunnen ze bij de een of andere gelegenheid namelijk gewoon weer gedraaid worden. Actualiteit kent geen tijd. Zo haalde Gerard in het weekend voor Pasen 'Dear God' van XTC uit De Kluis.

3e hitje

XTC ken je natuurlijk van hits als 'Making Plans For Nigel' en 'Senses Working Overtime', maar zanger Andy Partridge had meer noten op zijn zang en schreef meer liedjes. 'Dear God' bijvoorbeeld, een anti-religieus liedje dat voor veel opschudding zorgde. Goede, leuke plaat, geproduceerd door Gerards muzikale held Todd Rundgren.

B-kant werd hit

Het begon als een B-kantje van de single 'Grass' en werd nog van het album Skylarking​ gehouden, want dat album was wel lang genoegh. Maar op de radio werd 'Dear God' een succes en veel dj's bleven 'm maar draaien. Dus kwam er een nieuwe persing van Skylarking met de (inmiddels) hitsingle 'Dear God'. Radiostations werden weer vervolgens bestookt met religieuze liefhebbers die bombrieven stuurden.

Maar wel een te gekke track! Helemaal compleet totaal vergeten. Goed dat Gerard 'm uit De Kluis haalde.

>> Alle liedjes uit De Kluis in één handige playlist

De Kluis: XTC - 'Dear God'

Ster advertentie
Ster advertentie