The Passion op NPO Radio 2

29 maart in de Bijlmer

De achtste editie van The Passion is dit jaar ook te volgen op NPO Radio 2. Wouter van der Goes presenteert en Henk van Steeg doet verslag.

Van 18.00 tot 22.00 uur

The Passion wordt, zoals gebruikelijk, op Witte Donderdag uitgezonden. Het evenement vindt dit jaar op 29 maart plaats in de Bijlmer. NPO Radio 2 zendt The Passion op Witte Donderdag tussen 18.00 en 22.00 uur uit in een gezamenlijke uitzending van de EO en KRO-NCRV, gepresenteerd door Wouter van der Goes. Henk van Steeg doet verslag. 

Paul en Frank lopen mee als discipelen

Paul Rabbering en Frank van 't Hof lopen in The Passion mee als discipelen. Tommie Christiaan speelt de rol van Jezus en Glennis Grace kruipt in de huid van Maria. Zanger Jeangu Macrooy vertolkt de rol van Judas en rapper Brainpower speelt discipel Petrus. 

Met audiodescriptie

Blinden en slechtzienden kunnen The Passion dit jaar met audiodescriptie volgen via NPO Radio 2. "​In samenwerking met Stichting Bartiméus gaan we het hele verhaal voorzien van audiodescriptie", legde Wouter uit in Wout2Day. "Dat is te gek en tegelijk heel spannend. Want alles is live, ik wil me niet verspreken. We zijn nu druk bezig om het audioscript zo compleet mogelijk te maken. We vinden het belangrijk dat iedereen van het paasverhaal kennis kan nemen, en ook blinden en slechtzienden optimaal kunnen genieten van The Passion." In de uitzending is blinde-vriend-van-de-show Ferry Molenaar te gast om uit te leggen hoe fijn audiodescriptie is: Om dit Facebook-bericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
"We vinden het belangrijk dat iedereen van het paasverhaal kennis kan nemen, en ook blinden en slechtzienden optimaal kunnen genieten van The Passion"


- Wouter van der GoesThe Passion
Donderdag 29 maart
​18.00 tot 22.00 uur op NPO Radio 2
20.30 uur op NPO 1 

STER Advertentie
STER Advertentie