Blue Marble live bij Ekdom In De Ochtend

Met single 'Arcadia' en Top 2000-cover

Gerard heeft de nieuwe single van Blue Marble de afgelopen weken op repeat staan. Meer dan genoeg reden om de band uit te nodigen in de studio!

5-sterren Track

Het nummer 'Arcadia' van Blue Marble is door Gerard onlangs uitgeroepen tot 5-sterren Track, de titel die een liedje krijgt dat hij helemaal te gek vindt en een week lang elke ochtend op de radio draait. Het fijne geluid van de synthesizers die zomaar uit de 80s zouden kunnen komen en de jaren '70-achtige gitaarsound vallen Gerard meteen op. Een optreden in de studio van NPO Radio 2 kan dan ook niet lang op zich laten wachten!

Bekijk hieronder de liveversie van 'Arcadia': 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Op slag verliefd

Gerard vertelt zangeres Marleen Langevoort over zijn liefde voor 'Arcadia'. "Het gebeurt eens in de zoveel tijd dat je een liedje hoort en je op slag verliefd wordt. Dat had ik bij jullie nieuwe single." Blue Marble heeft zich laten inspireren door onder meer The Beatles en de relatief nieuwe Britse rockband Temples. 

Beluister hieronder het hele interview met Blue Marble: 

Blue Marble is geïnspireerd door gitaren uit de sixties en synthesizers uit de eigties


ABBA-cover

Blue Marble laat merken dat het helemaal hip is om fan te zijn van Abba! Sterker nog: de band steekt de Top 2000-hit 'Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)' in een eigen jasje. Het resultaat is een hele toffe cover! 

Bekijk hieronder de Top 2000-cover van Blue Marble: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: NPO Radio 2

STER Advertentie
STER Advertentie