One'sy ging naar Gregory Porter en dit is haar verslag

Gregory Porter zingt Nat King Cole

We vroegen One'sy of ze verslag wilde doen van Gregory Porter's eerste concert (van drie) in theater Carré. Daarmee stelden we haar onverhoopt voor een hels dilemma, want ze ging eigenlijk al naar Jacob Banks. One'sy koos tóch voor Gregory en dit is haar verslag!

Om deze Instagram-post te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Keuzestress

"Ik kon vorige week kiezen uit twee mannen. Nee, niet op die manier! Ik was gevraagd of ik naar het concert van Jacob Banks wilde gaan of naar dat van Gregory Porter. Beide uitverkocht. Jacob Banks zou de komende tijd waarschijnlijk alleen nog op festivals optreden, en Gregory Porter was niet zo lang geleden ook nog in Nederland, dus geen idee wanneer die weer deze kant op zou komen. Wat de keus moeilijker maakte, was dat beide heren, de eerste keer dat ik ze live zag meteen in zeer intieme setting optraden en ik ze heb ontmoet. Het beste had ik al gehad dus zou je denken."

Nat King Cole & Gregory Porter

"Dan maar op een andere manier de balans opmaken: wie heb ik het vaakst gezien tot nu toe? Tja, dat was Jacob. Dus hakte ik de knoop door en zat ik gisteravond in een stampvol Carré. Sorry Jacob. Toen het concert begon, twijfelde ik even of ik de juiste keus had gemaakt. Gregory’s optreden kwam voor mijn gevoel wat langzaam op gang. Maar misschien hoorde dat wel bij het concept van de avond. Gregory was namelijk in Nederland om nummers te zingen van zijn laatste album Nat King Cole & Me. En ja, Nat King Coles nummers waren nou eenmaal niet allemaal even up-tempo."

*Snif*, *slik* 

"Wel was het heel mooi, niet in de laatste plaats omdat Gregory begeleid werd door het Metropole Orkest, waarmee hij in het verleden ook al heeft samengewerkt. Dat geeft echt een andere sfeer dan een kleine band. Sorry Jacob. Deel twee van Gregory’s performance begon wederom rustig en ik zou zweren dat er in de zaal werd gesnift toen hij het emotionele 'I Wonder Who My Daddy Is' zong. Hij had voor hij daaraan begon namelijk verteld dat hij Nat King Cole zag als zijn vader, die hem advies gaf via zijn liedjes, omdat zijn eigen vader afwezig was. Die laatste regel: “I'll wonder who my daddy is until I die. Until I die…” Slik." 

De groeten

"Gelukkig begreep Gregory dat het tijd was voor iets vrolijkers (Don’t worry, we’ll bring you up”) en daarom zong hij meteen erna een van zijn hits uit 2012, 'On My Way To Harlem'. Hè, fijn! Ik durfde zelfs een beetje mee te swingen in mijn stoel en zag hier en daar wat andere hoofden heen en weer bewegen op de melodie. Maar echt gezellig werd het pas toen Gregory voor zijn toegift weer op het podium verscheen en 'Liquid Spirit' deed. Heel Carré (het Metropole Orkest meegerekend) klapte mee, terwijl hij "clap your hands now" zong. Daarna nog een nummer en toen was het echt klaar. Alhoewel, het applaus hield zo lang aan dat Gregory nog een keer het podium opstapte. Zou ‘ie, zou ‘ie? Nee hoor, hij kwam gewoon nog een keer groeten. Ook leuk."

Met ogen dicht genieten

"Ondanks dat ik iets meer van Gregory’s eerdere werk hou, was het zeker een geslaagde avond waarbij ik meermaals met mijn ogen dicht heb zitten genieten van zijn prachtige bariton in combinatie met de klanken van het Metropole Orkest. Ik weet zeker dat alle bezoekers van zijn andere twee uitverkochte shows dat ook zullen doen. Heb ik dus de juiste man gekozen? Absoluut! Sorry Jacob."

Je hoort One'sy iedere zaterdagavond tussen 21:00 en 00:00 uur op NPO Radio 2 tijdens onze SoulNight! Check hier voor meer.

En dan nog even dit

Terwijl het concert nog in volle gang is, belt Jan-Willem al met zangeres Kris Berry. Zij gaat het voorprogramma doen van Gregory Porter tijdens zijn tour in Groot-Brittannië! Kris werd hiervoor persoonlijk door Gregory zelf uitgenodigd: 

Kris Berry gaat het voorprogramma van Gregory Porter doen


Foto's: Bullet-Ray

STER Advertentie
STER Advertentie