Het legendarische optreden van AC/DC in Oakland

In de originele bezetting

Malcolm Young zou op 6 januari 65 jaar geworden zijn, maar overleed afgelopen jaar op 18 november. Bandleden noemen hem meerdere keren de motor achter de band en daarom vind je hier een terugblik naar een legendarisch optreden uit 1979.

Wisselende samenstelling

Malcolm is twintig jaar wanneer hij samen met zijn broer de band AC/DC opricht en daar zijn flink wat goede nummers en vooral ook concerten uitgerold. De samenstelling van de band verandert meerdere keren. De ene keer omdat het gehoor van zanger Brian Johnson het begeeft en andere keren door overlijden van de originele leadzanger Bon Scott en natuurlijk gitarist Malcolm Young.  

Festvial 

In 1979 treedt AC/DC op in Oakland bij het festival Day On The Green en de band heeft inmiddels al vijf albums op zijn naam staan. In de warme middagzon laten de bandleden hun repertoire horen aan zo'n 50,000 toeschouwers. Ze spelen onder andere 'Problem Child', 'Sin City' en 'Highway To Hell'. 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Lovende woorden over Malcolm

De bandleden van AC/DC hebben veel lovende woorden over Malcolm als bandlid. 'Hij weet precies wanneer hij wat moet spelen', vertelt Agnus Young in een interview. 'Zijn rechterhand stopt soms gewoon niet met spelen. Malcolm is net een menselijke metronoom!' Brian Johnson spreekt ook met alleen maar lovende woorden over de gitarist. "Hij had altijd alles door en hield zelfs de lichten bij de shows in de gaten."

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: Screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie