Dankzij Tom Petty vindt Dave Grohl zijn passie terug

Drummen met The Heartbreakers

Wanneer Kurt Cobain in 1994 overlijdt, brengt dat het einde van Nirvana. De bandleden blijven achter, maar dat betekent niet het einde van hun muzikale carrière. Zo krijgt Dave Grohl een verzoek van Tom Petty.

Verdwenen passie

Dave Grohl weet niet zo goed wat hij moet doen met zijn drumtalent. Zijn passie voor de muziek verdwijnt langzaam naar de achtergrond.Terwijl Dave niet zo goed weet wat hij moet doen, heeft de voormalige drummer van Tom Petty, Stan Lynch, de band verlaten. "Tom Petty belde dus mijn management om te vragen of ik wilde meespelen tijdens Saturday Night Live", vertelt Dave. "Ik heb direct ingestemd en het was meteen de eerste keer dat ik weer zin kreeg om überhaupt te drummen."

Dave's favoriet

Niet veel later zit Dave Grohl achter de drums bij Tom Petty and The Heartbreakers. Ze spelen twee nummers: 'You Don't Know How It Feels' en Dave's favoriet 'Honey Bee'. Over de laatste is Dave heel enthousiast. "Dat was echt mijn favoriet. Het is zo'n nummer wat tieners ook in de garage spelen."

Eenmalige samenwerking

Tom Petty is héél tevreden over het samenwerken met Dave Grohl. Zo tevreden dat hij Dave zelfs voorstelt om bij The Heartbreakers te komen als officieel bandlid. De voormalige Nirvana-drummer hoeft niet lang na te denken. "Ik heb resoluut nee gezegd", vertelt Dave. Een jaar later, in 1995, start hij zijn soloproject Foo Fighters wat daarna uitgeroeit tot een volwaardige band.  Een fan blijft hij wel. "Ik kan geen enkele band bedenken die klinkt als Tom Petty and The Heartbreakers. Het is echt geweldig."

Kijk hieronder het optreden bij Saturday Night Live: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Foto omslag: Screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie