Vertel ons jouw verhaal bij een Top 2000-nummer!
Deel jouw herinneringen

04 november 2017 07:18

Heb jij mooie, grappige, emotionele of anderzijds memorabele herinneringen aan een nummer uit de Top 2000? Laat het ons weten.


Vertel het ons!

We kennen allemaal wel één nummer uit de Top 2000 waarbij we moeten terugdenken aan een hartverwarmend moment, een belangrijke persoon of een onvergetelijke periode uit ons leven. Het is niet alleen de prachtige muziek die de Top 2000 zo'n fenomeen maakt, maar ook de herinneringen die bij al die liedjes gepaard gaan. Die zijn voor iedereen anders en daarom willen weten wat jouw verhaal is bij één van de tweeduizend klassiekers uit de lijst der lijsten.

We hebben inmiddels voldoende verhalen binnen. Dank voor al jullie aanmeldingen. 

Delen

Laat een reactie achter
Plaats reactie5 Reacties

Geschreven door:   matthijs 30 november 2017 - 16:48 uur

In 1 seconde brengt deze muziek mij terug naar de mooie en warme zomer van 1967. Samen met mijn zwager en vriend Richard luisterden wij urenlang naar de prachtige muziek POP muziek van die tijd. A wither shade of pale was voor ons beiden een geweldig mysterieus nummer met aparte tekst. Wat was de diepere betekenis van deze plaat? Wat werd er bedoeld? In 1971 verongelukte Richard op zijn brommer. Maar er is altijd nog contact tussen ons twee. Zeker op de momenten als Procol Harum te beluisteren valt. Het klinkt wellicht mysterieus. Al 46 jaar praten we regelmatig bij...........en dat is prachtig. Het is muziek vanuit ons hart.


Geschreven door:   rosalie 10 november 2017 - 13:52 uur

één plaat bezorgt me nog altijd emoties......dancing queen van abba.......ik ben niet eens fan, was meer fan van status que, deep purple, Nazareth etc.
een van mijn buurjongens - ik was destijds 16 /17 jaar was ook die leeftijd en had een draagbare platenspeler en toen, in de jaren 70 zaten we vaak in de zomer met een groep buurtkinderen van die leeftijd op een grasveldje plaatjes te draaien waaronder dancing queen.......op een dag, op school zittende en naar buiten kijkende kwam jo langs op de brommer en op een of andere manier kwam hij ten val , had geen helm op, was toen niet verplicht, en overleed aan de gevolgen van ernstig hoofdletsel....sinds die tijd, 40 jaar geleden......als ik dancing queen hoor begin ik te huilen........na al die jaren nog........R.I.P Jo.....wherever you are, dancing queen will Always keep us together .


Geschreven door:   Cep Beckers 7 november 2017 - 21:35 uur

1983 ...Limburg hal in Genk
Reünie concert van Deel Purble ...toen begon de lasershows langzaam zijn intrede te doen..ik was in die jaren 80 een veel gevraag hardrock DiskJockey en werd uitgenodigd om het concert bij te wonen , Daarom dat ik ook child in time zo geweldig vind


Geschreven door:   Cep Beckers 7 november 2017 - 21:29 uur

Ik hoef niet veel te vertellen....geweldig programma


Geschreven door:   Gerard Rappard 4 november 2017 - 12:05 uur

Het is 1975. Plaats van handeling de Jaap Edenhal in Amsterdam. Op deze 13e december zou ik mijn eerste STATUS QUO concert gaan beleven. Buiten vroor het als een wacko en zo was de Jaap Edenhal (ijshal) ook. Dit zou gauw veranderen. We (mijn broer en ik) waren er al om voor vier uur. De zaal ging pas na 18.00 uur open. We zongen met zo 'n 100 andere gekken; oftewel QUO fans, ROLL OVEDR LAYDOWN and let me in. (het was nogal luid, zodat het binnen werd gehoord) De deuren gingen even open om ons binnen te laten. In het restaurant van Sjakie Swart mochten we ontdooien. Onze helden van Status QUO hadden net de soundcheck afgerond. Het was een memorabel optreden. Iedereen stond op de rode stoeltjes en in de gangpaden. Het ijs onder de houten schotten was duidelijk aan het smelten bij zoveel warmte en enthousiastme van de fans. QUO liet toen al zien wat een echt rock optreden betekend. 1975 was hun tweede doorbraak met Down Down en Roll over Laydown.