Ekdom In De Ochtend

Duke Dumont & Gorgon City - 'Real Life'

  1. Nieuwschevron right
  2. Duke Dumont & Gorgon City - 'Real Life'

De nieuwe 5-Sterren Track van Duke Dumont maakt de zomer nóg heter!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

“Deze man is verantwoordelijk voor alleen maar lekkere liedjes, nog nooit een fout liedje gehoord van Duke Dumont,” vertelt Gerard bij het aankondigen ‘Real Life’. Gerard draait hem als 5-Sterren Track iedere ochtend en maakt zo je hittegolf nèt een stukkie heter!

Gerards 5-Sterren Track: 'Real Life' van Duke Dumont

PERFECTE BALANS

Dumont leerde de fijne kneepjes van het vak van voormalig Major Lazer-lid Switch, die zelf liedjes produceerde voor M.I.A. en Beyonce. Deze invloed was terug te horen in de vroege carrière van Dumont: hij remixte onder andere liedjes van zangeressen Lily Allen, Aluna Francis (van AlunaGeorge) en Bat For Lashes. Ook toen was hij dus al op zoek naar de perfecte balans tussen sexy zanglijntjes en zomerse housebeats.

MILJOENEN VIEWS

Zijn echte doorbraak kwam in 2013: ‘Need U (100%)’, met zangeres A*M*E. Mocht er op dance- en technofestivals al van ‘evergreens’ gesproken worden, dan is ‘Need U (100%)’ er stiekem wel eentje. Daarna volgde ‘I Got U’, waarvan de video inmiddels ruim 225 miljoen views heeft op YouTube. Daar klapte voormalig ‘Ocean Drive’ (waarmee Dumont óók een 5-Sterren Track afleverde) nog eens overheen – dat nummer werd meer dan 269 miljoen keer beluisterd.

NAATIONS

Na twee rustige jaren is Dumont deze zomer weer terug aan het hitfront met ‘Real Life’. Hij maakte de single met producersduo Gorgon City en zangeres Natt Dunn, van de opkomende en nog relatief onbekende dance-act Naations. Dat hoor je er niet aan af: Duke Dumont laat haar als een echte ster klinken. In combinatie met z'n herkenbare housebeats weet hij het zo tot de ideale soundtrack voor de huidige hittegolf te smeden!

Ster advertentie
Ster advertentie