Metallica helpt tributeband uit de brand

En koopt nieuwe apparatuur

De Metallica-tributeband Blistered Earth zat in zak en as toen na een optreden alle apparatuur en instrumenten gestolen werd. Metallica zélf schoot te hulp.

Berichtje op Facebook

De leden van de uit Washington afkomstige band Blistered Earth, gespecialiseerd in covers van Metallica, krijgen de schrik van hun leven wanneer ze er achter komen dat een aanhanger met al hun technische apparatuur en instrumenten was gestolen na een optreden in Portland, Oregon. Via een bericht op Facebook hopen ze de gestolen spullen terug te vinden, met weinig succes... Tot het berichtje gezien wordt door Metallica zélf!

Mooi gebaar

Metallica neemt contact op met Blistered Earth en geeft de tributeband gloednieuwe instrumenten en apparatuur cadeau. "Het is heel erg cool dat ze dat gedaan hebben", zegt drummer Shawn Murphy van Blistered Earth. "Het is een heel mooi gebaar." Het komt vaker voor dat artiesten een handreiking doen naar tributebands. Leden van Queen en Van Halen traden bijvoorbeeld op met hun tributebands en David Gilmour huurde er eentje in voor een verjaardagsfeestje. Journey, Yes en Foreigner vonden zelfs nieuwe leden in tributebands.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.STER Advertentie
STER Advertentie