STER Advertentie


Eerste show van The Police in Nederland
was in een dorpscafé

19 maart 2017 07:45

Als je denkt dat het eerste optreden van The Police plaatsvond in Paradiso of Ahoy heb je het mis. De band was voor het eerst te zien in een café in Drenthe.


Eerste tournee

Exact veertig jaar geleden, op 19 maart 1977, begint rocktrio The Police zijn eerste tournee door Nederland. De band van zanger Sting is tijdens die eerste tournee op het Europese vasteland onder meer te vinden in Huis Maas in Groningen, Diogenes in Nijmegen en in het Mafcentrum in het Limburgse Maasbree. De reeks optredens in Nederland wordt afgetrap in het Drentse Tweede Exloërmond, in dorpscafé De Kienstobbe.

Grandioos punkfestival

Twee jaar voor de grote doorbraak van The Police, met de hits 'Roxanne', 'So Lonely' en 'Message In A Bottle', is het drietal te vinden op het piepkleine podium in De Kienstobbe. Het optreden van The Police, samen met Cherrie Vanilla Band en Wayne County & The Electric Chairs, wordt in een advertentie in het Nieuwsblad van het Noorden aangekondigd als 'een grandioos punkfestival'. Volgens deze advertentie is The Police een Amerikaanse band.

Naam op de muur

De bandnaam van The Police is door één van de bandleden vereeuwigd op de muur van het toilet van De Kienstobbe. Twee jaar na dit optreden keert het drietal, dan met enkele hitnoteringen onder de riem, terug naar Nederland voor een wervelend optreden op Pinkpop. Maar het optreden in De Kienstobbe, waarvan er (voor zover bekend) geen opnames bewaard zijn gebleven, staat in de geschiedenisboeken als de eerste keer dat je The Police in Nederland aan het werk kon zien.

STER Advertentie
Delen

Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie8 Reacties

Geschreven door:   Henk Abbes 20 maart 2017 - 23:02 uur

Bedoelde natuurlijk de ochtendjas van Roel z'n vrouwtje destijds.....!


Geschreven door:   Henk Abbes 20 maart 2017 - 23:01 uur

Geweldige tijd, heb er heel wat optredens bijgewoond, Police, Long Tall Ernie, Bintangs, Ferrari, Mungo Jerry, Carlsberg enz.
Herman Brood , die in Roel der ochtedjas , natuurlijk veel te laat, achter de piano plaats nam...
Roel z'n mechelse waakhond.....hahaha


Geschreven door:   Roel Muskee 20 maart 2017 - 08:07 uur

Legendarisch, was in ons zaaltje. Achteraf een onvergetelijke gebeurtenis. In die tijd was Tweede Exloermond de bakermat van de goeie popmuziek. Livin' Blues was het huisorkest, THE Bintangs, Herman Brood, maar ook Mungo Jerry en THE Troggs speelden er.


Geschreven door:   Rest. EL Balanza 19 maart 2017 - 22:03 uur

Het toneel en de handtekening bij ons in de kelder (was niet op het toilet) zijn nog steeds aanwezig.


Geschreven door:   Chris 19 maart 2017 - 21:48 uur

Het was in tweede Exloërmond.
Bij Roelof Muskee


Geschreven door:   Chris 19 maart 2017 - 21:02 uur

Toen was het nog geen kienstobbe
Eigenaar hete toen muskee.
Die had toen regelmatig bekende bands.


Geschreven door:   Marc 19 maart 2017 - 19:59 uur

Zijn er nog foto's? Ik heb ze destijds op pinkpop gezien in 77 Dacht dat het daar hun eerste concert was


Geschreven door:   jan boerma 19 maart 2017 - 13:09 uur

police in het Hyde park gezien london Hard rock calling