NPO Radio 2 Top 2000

George Michael was niet bang voor de dood

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. George Michael was niet bang voor de dood

Een paar jaar geleden sprak George Michael over de dood tijdens een exclusief interview op NPO Radio 2.

Laatste keer

Het laatste Nederlandse radio-interview met de dit weekend overleden George Michael werd in 2012 afgenomen door Hans Schiffers. De voormalige zanger van Wham! had destijds net zijn single 'White Light' uitgebracht, een nummer dat hij schreef naar aanleiding van het overlijden van Michael Jackson, Amy Winehouse en Whitney Houston.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet bang

"Gek genoeg ben ik nooit bang geweest voor de dood", zei George Michael in 2012 tegen Hans Schiffers in het programma The Best Of 2night. "Ik ben wel bang voor de ziektes die ouderdom met zich meebrengt. Dat is geen fijne gedachte. Maar ik heb nooit wakker gelegen over de dood." Een jaar eerder overleed Michael nog bijna door een ernstige longontsteking.

Weinig ambities meer

'White Light' was de laatste hit voor George Michael. De single was bedoeld als bedankje aan degenen die hem door dik en dun gesteund hebben, vooral toen hij bijna aan een longontsteking bezweek. "Mijn beurt is nog niet gekomen, maar ik was er wel heel dichtbij." Op muzikaal vlak zegt hij alles wel gedaan te hebben. "Ik heb weinig ambities meer", aldus George Michael. "Behalve een duet opnemen met Adele."

Ster advertentie
Ster advertentie