Billy Joel over 'We Didn't Start The Fire'

Over honderd gebeurtenissen

Honderd gebeurtenissen in één nummer verwerken? Billy Joel krijgt het voor elkaar met ' We Didn't Start The Fire' uit 1989.

"In de jaren 50 gebeurde toch niks? Ik dacht daar heel anders over! "


- Billy Joel"In de jaren 50 gebeurde niks" 

Het is 1989 en Billy Joel heeft net zijn veertigste verjaardag gevierd, wanneer hij uit onverwachte hoek inspiratie vindt voor een nummer. In een opnamestudio ontmoet hij een vriend van Sean Lennon (zoon van), die net 21 is geworden. De jongeman klaagt tegen de zanger over de struggles van die tijd, waaronder drugsproblemen: "Jij bent opgegroeid in de jaren '50, toen gebeurde er helemaal niks." Joel schrijft het nummer 'We Didn’t Start The Fire’ als reactie hierop. "Ik dacht: wacht eens even! Wat denk je van de Korea-oorlog of de Suezcrisis?", aldus Joel. 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Honderd gebeurtenissen

​‘We Didn’t Start The Fire’ beschrijft uiteindelijk in sneltreinvaart meer dan honderd gebeurtenissen tussen 1949, het geboortejaar van Billy Joel, en 1989, het jaar waarin het nummer verschijnt op het album Storm Front. Het behaalt de eerste plek in de VS, nummer 11 in Nederland en staat in 2016 op nummer 1819 in de Top 2000

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.TOP 2000
25 - 31 december
Bekijk de lijst
#NPORadio2 #Top2000

STER Advertentie
STER Advertentie