Songfestivalnummer O'G3NE waarschijnlijk ballad

'Meerstemmigheid is een vereiste'

Het duurt nog een klein half jaar tot O'G3NE Nederland op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigt, maar er lijkt al enige duidelijkheid over het liedje.

Het nummer is af

Wanneer de meidengroep op bezoek is bij Gijs 2.0 vraagt Gijs Staverman zich af met welk nummer O'G3NE richting Kiev trekt. "Een ballad of midtemopo nummer is het meest voor de handliggend", zegt Shelley Vol, de brunette van O'G3NE. Ze legt uit dat er verschillende songwriters in de weer zijn geweest om nummers voor het trio te maken. "Er zijn al toffe liedjes geschreven, nu moet er nog gekozen worden wat het wordt."Classy manier

"We blijven dicht bij onszelf", vult zus Lisa, de blondine van de groep, aan. "In ieder geval veel meerstemmigeheid, dat is een vereiste! Je hoeft van ons geen gekke dansjes te verwachten of een heel apart lied dat we anders niet zouden zingen." De dames zijn van plan Europa voor zich te winnen met hun stemmen, niet met een gekke act. "De beste manier om op te vallen is door jezelf te zijn", meent Lisa. "Je wilt niet als gekke Eppie het Songfestival winnen. Wij willen dat op een mooie, classy manier doen."

O’G3NE: We blijven dicht bij onszelf voor het songfestival


Oekraïne

​De 62e editie van het Eurovisie Songfestival wordt in mei gehouden in Oekraïne, na de winst van Jamala vorig jaar met het omstreden lied '1944'. Nederland eindigde dit jaar op de elfde plek met Douwe Bobs 'Slow Down'. De meiden van O'G3NE kondigde afgelopen najaar hun deelname aan in het NPO Radio 2-programma Muziekcafé, nadat de naam van de groep al enige tijd rondgonzde in het geruchtencircuit.

Gijs 2.0
DJ: Gijs Staverman
Ma t/m vr 12.00 - 14.00 uur

STER Advertentie
STER Advertentie