Martin Fry van ABC live bij Ekdom in de Ochtend

Nieuwe track én een klassieker

Gerard was helemaal starstruck, want een van zijn muzikale helden stond bij hem in de studio: Martin Fry van ABC.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Zelden zien we Gerard zenuwachtig, maar vrijdagmorgen was dat toch een heel klein mini-beetje het geval. Waarom? Nou, omdat een van zijn grootste muzikale helden langskwam en min of meer speciaal voor hem twee liedjes live kwam spelen. Dat is een hele eer natuurlijk.

Relaxed

Dat was overigens helemaal nergens voor nodig, want zanger Martin Fry van ABC was superrelaxed en vond het alleen maar leuk om te gast te zijn in de studio bij Gerard. "En lekker de ruimte, dit is hartstikke luxe," zei hij nog tijdens de soundcheck. Zoals je hierboven (en onderaan deze pagina) kunt zien, hoorde je dat er ook wel aan af.

Lexicon Of Love II

Bovenstaande track, 'Viva Love', komt van het hagelnieuwe ABC-album The Lexicon Of Love II, inderdaad de opvolger van deel één uit 1982. Martin maakt dus nog steeds platen en klinkt nog als een klok! Hij ziet wel het publiek veranderen tijdens de optredens, want dat groeit mee en verjongt door.

Martin Fry ziet dat de muziek van ABC ook bij jonge generatie nog goed in de smaak valt


Voor de gelegendheid had Gerard, als echte fan, alle ABC-albums uit zijn platenkast meegenomen. "Ik zie mijn hele leven voorbij flitsen," zei Martin toen hij de enorme berg zag. Gerard bleek zelfs platen te hebben die de zanger zélf niet eens in zijn collectie had. Daar was Gerard natuurlijk alleen maar trots op.

ABC-klassieker uit de Top 2000

Als hij er toch is, vroeg Gerard hem ook om een klassieker van ABC te spelen. Dat werd 'All Of My Heart', want dat was de enige die in de Top 2000 te vinden was vorig jaar. (Shame on you, stemmers! Waar zijn bijvoorbeeld 'Poison Arrow' of 'When Smokey Sings'?) Toevallig ook Gerards all time ABC-favoriet, dus dat kwam mooi uit en klonk zo...

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.En tot slot... "Meneer Fry, mag ik misschien met u op de foto?"

STER Advertentie
STER Advertentie