Calum Scott live bij Ekdom in de Ochtend

'Dancing On My Own'

Tranen in ons ogen, want Calum Scott op de vroege morgen is zo, zó hartverscheurend mooi!


Oh oh oh, wat was dit hartverscheurend mooi! Calum Scott scoorde voor ons gemiddelde Nederlander ineens een superhit met een ballad waarbij de tranen direct in je ogen springen. Van mooiheid. Laat dat duidelijk zijn. Bij Gerard in de studio liet hij horen hoe mooi dat live kan klinken, zoals je in bovenstaande video ziet lijkt het hem geen enkele moeite te kosten!

En nog een leuke kerel ook! Je hoort duidelijk dat 'ie uit het Noorden van Engeland komt en dat accentje is alleen maar charmant. Meteen Engelse gezelligheid in de studio.

Tranen met tuiten

Hoe kom je erop om als ex-deelnemer van Britain's Got Talent een dansplaatje van Robyn te coveren die iedereen kent?

Calum Scott belooft niet alleen tranentrekkers te maken.


Calum ontdekte de kracht van het liedje eigenlijk per ongeluk. Hij zocht een liedje waarop hij zijn eigen stem kon ontdekken, om kijken wat zijn stem echt was. Daar had hij een plaat voor nodig waar zijn stem mijlenver van het origineel afstond. Beetje Youtuben en hij vond een pianoversie van 'Dancing On My Own'. Zijn eigen versie liet hij horen aan zijn moeder en zus die meteen begonnen te huilen. Toen was de keuze gauw gemaakt: die ging in zijn repertoire. 

Goede keus, want hij scoort er meteen een wereldwijde hit mee. De opvolger is ook al klaar: 'Rhythm Inside'. Een heel ander liedje dan de eerdere cover, want zo dramatisch als die is, zo goedgemutst is de volgende single. "Het is vooral fijn om een liedje te maken dat mensen niet aan het huilen maakt," zegt hij zelf treffen. Gerard kan niet wachten op de release en het bijbehorende album dat ook in 2017 moet uitkomen.

Druk schema

Tot die tijd zit de agenda van Calum ramvol, want na het optreden bij Ekdom in de Ochtend moest hij meteen weer het vliegtuig in. Geen tijd om Amsterdam te ontdekken, maar hij belooft in het nieuwe jaar terug te komen en wat meer tijd te pakken. Ook hoopt hij dan op een eigen headline show.

Gezien dit optreden... GRAAG!

STER Advertentie
STER Advertentie