Sting vraagt stilte voor Bataclan

Heropening een jaar na dato

Een jaar na de aanslagen in Parijs heropent Sting concertzaal Bataclan.

1 minuut stil 

[…] “Allereerst, om degenen die het leven lieten tijdens de aanvallen van een jaar geleden te herdenken en te eren. En om het leven en de muziek van deze historische plek te vieren. Dus voor we beginnen, zou ik graag een minuut stil zijn met jullie. Wij zullen hen niet vergeten.”

Zo begon Sting zijn optreden en de heropening van ‘Bataclan'. Hierna zette hij ‘Fragile’ in, waarna werd opgebouwd naar feestelijker werk.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Aanslagen Parijs

Het is een jaar geleden dat in Parijs zes aanslagen werden gepleegd op de dag en in de nacht van vrijdag 13 november. Één van die aanslagen werd gepleegd in de concertzaal Bataclan. Tijdens een optreden van Eagles Of Death Metal drongen drie mannen de zaal binnen en openden vanaf het balkon met automatische wapens het vuur op het publiek.

Jesse Hughes toegang geweigerd

Twee leden van Eagles Of Death Metal werd overigens de toegang tot Bataclan bij de heropening geweigerd. Volgens de directeur van de zaal is dat vanwege uitspraken van zanger Jesse Hughes eerder. Deze zou gesuggereerd hebben dat de beveiliging van de popzaal betrokken was bij de aanslag van vorig jaar.

STER Advertentie
STER Advertentie