Programma

Jurre Bosman wordt directeur radio bij NPO

  1. Nieuwschevron right
  2. Jurre Bosman wordt directeur radio bij NPO

Onze zendermanager Jurre Bosman treedt per direct aan als de nieuwe directeur radio bij de NPO. Hij volgt daarmee Jan Westerhof op.

Opvolger

Al langere tijd nam Bosman de werkzaamheden van Westerhof waar tijdens diens afwezigheid en ook vervulde hij de rol van interim-directeur. Nu is Bosman benoemd tot directeur radio bij de NPO, wat betekent dat hij in 2017 stopt met zijn functie als zendermanager voor NPO Radio 2 en NPO Radio 5. Twee jaar geleden trad hij als interim-zendermanager voor beide stations aan als vervanger van Kees Toering.

Missie

"Ik wil samen met de publieke omroepen het meest toonaangevende radiobedrijf van ons land neerzetten, met sterke onderscheidende zendermerken en impactvolle programma's, voor een zo breed mogelijk publiek", zegt Bosman over zijn missie als radiodirecteur. "Het mediagebruik verandert op dit moment snel. Het verder aanscherpen van de zenderprofielen en nog beter laten aansluiten bij de veranderende behoeften van ons publiek, zie ik als mijn belangrijkste opdracht."

Smartphones

Bosman noemt als belangrijkste voorbeeld het inzetten op radio luisteren op smartphones. "We volgen daarin een onafhankelijke koers; de publieke radio laat zich niet leiden door commercie of door de politiek. Ik vind het een grote eer om daar de komende tijd mijn tanden in te zetten." Eerder dit jaar vertrok Bosmans voorganger Jan Westerhof na negen jaar als directeur radio bij de NPO.

Verjongingskuur

Jurre Bosman (39) begon op veertienjarige leeftijd als presentator bij de regionale omroep RTV Oost en werkte vervolgens als radiomaker bij de TROS, was programmamaker en eindredacteur bij 3FM en NPS/NTR, presentator bij SchoolTV en adjunct-zendermanager van NPO Radio 6 Soul & Jazz en van NPO FunX. Onder aanvoering van Bosman werd een stevige verjongingskuur van NPO Radio 2 en 5 ingezet. Zo haalde hij voor NPO Radio 2 onder meer Gerard Ekdom, Rob Stenders en Ruud de Wild binnen.

Ster advertentie
Ster advertentie