Andrew Roachford live bij Ekdom in de Ochtend

Gerards held

Een heel lekker muzikaal ochtendje dankzij een van Gerards grote muzikale helden: Andrew Roachford.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Er zijn van die ochtenden dat Gerard in de muzikale boter valt. Maandag 7 november was precies zo'n ochtend, want toen mocht hij Andrew Roachford met open armen ontvangen. Andrew Roachford van de band Roachford en Mike + The Mechanics? Yes, precies die van 'Cuddly Toy', 'Family Man' en het bloedstollend mooie 'Naked Without You'.

Coveralbum

Dat is allemaal een tijdje geleden, maar nog steeds maakt de Brit hele fijne muziek. Hij heeft net een plaat vol mooie covers uitgebracht: Encore. Daar speelt hij liedjes van zijn favoriete artiesten met een Roachford-twist. Zijn eigen muzikale helden dus. Het feit dat hij een groot deel daarvan mocht ontmoeten, noemt 'ie zelf een van de hoogtepunten van zijn muzikale carrière.

Na jaren in de muziek Roachford vond hij het ontmoeten van zijn muzikale helden het mooist


Verder belooft hij ook nog met nieuw materiaal te komen en vind je hem de komende tijd nog met regelmaat op het podium, want live spelen vindt hij toch een van de mooiste dingen die er zijn.

'Cuddly Toy'

Bovenaan zag je al het mooie 'Ain't No Sunshine' van Bill Withers van zijn coverplaat, maar Gerard kon hem niet laten gaan zonder een classic uit zijn eigen repertoire te spelen. Dus speelde hij 'Cuddly Toy', toch wel zijn bekendste hit.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Na de uitzending moest Gerard bekennen dat hij één plaat van Andrew in zijn all time favorites heeft staan: 'Naked Without You'. Die raakt 'm nog altijd diep, recht in zijn hart. Maar daarover morgen meer...

STER Advertentie
STER Advertentie