Programma

Simple Minds voor akoestisch concert naar Carré

  1. Nieuwschevron right
  2. Simple Minds voor akoestisch concert naar Carré

De Schotse band Simple Mind komt op zondag 14 mei voor een uniek akoestisch optreden naar Carré in Amsterdam.

Geen synthesizers

Eind jaren 70 en begin jaren 80 is Simple Minds een van de vaandeldragers van de Britse synthpop, maar op het nieuwe album Simple Minds Acoustic worden de synthesizers verruild voor volledig akoestische instrumenten. De band rondom frontman Jim Kerr komt op het idee na een spontaan optreden op de Engelse radio. Simple Minds gaat in 2017 op tournee met de akoestische versies van zijn grootste hits en strijkt op 14 mei in de Amsterdamse Carré neer.

Feestplaat

"Onze liedjes betekenen veel voor mensen, dus we moesten voorzichting zijn", zegt zanger Jim Kerr over de akoestische bewerkingen van hun hits. "Het was niet zo dat we zomaar wat akoestische riffjes hebben verzonnen. We moesten de liedjes eer aan doen en alles behouden wat ze zo goed maakte. We wilden een feestplaat maken, geen traditioneel zelfbeschouwend akoestisch album. Meer iets dat mensen draaien tijdens leuke tijden."

KT Tunstall

De eerste single van Simple Minds Acoustic is een akoestische remake van de jaren 80-hit 'Promised You A Miracle' als duet met de Schotse zangeres KT Tunstall. Zij verzorgt ook het voorprogramma van Simple Minds in Carré. We kennen KT Tunstall nog van haar hits 'Black Horse & The Cherry Tree', 'Suddenly I See' en 'Other Side Of The World'. Simple Minds heeft in Nederland vijftien top 50-hits gehad, waarvan zeven top 10-noteringen en één nummer 1-hit: 'Belfast Child'. Wij geven binnenkort kaarten weg!

NPO Radio 2 presenteert Simple Minds
Met als speciale gast KT Tunstall
Zondag 14 mei | Carré, Amsterdam

Ster advertentie
Ster advertentie