Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... The Beach Boys

Concertfilm uit 1980

Leo Blokhuis en Andrew Makkinga presenteren een nieuw muziekprogramma op NPO Cultura. Dit keer aandacht voor The Beach Boys.

Autobiografie

Deze week verschijnt de autobiografie van Brian Wilson, het brein achter The Beach Boys. Het popgenie vertelt in het boek I Am Brian Wilson: A Memoir over alle hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. In deze aflevering van NPO Radio 2 Presenteert... zie je daarom een concert van The Beach Boys op het Knebworth Festival uit 1980, de laatste keer dat alle originele leden met elkaar op het podium stonden. Schakel om 23.00 uur in op NPO Cultura om deze historische show te bekijken.

Leo & Andrew

Het muziekprogramma NPO Radio 2 Presenteert... wordt wisselend gepresenteerd wordt door Leo Blokhuis en Andrew Makkinga. De show is twee keer per week te zien op NPO Cultura, op dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur.

De andere uitzendingen van NPO Radio 2 Presenteert... in oktober op een rijtje:

Vrijdag 14 oktober: Earth, Wind & Fire
Begin dit jaar overleed Maurice White, oprichter van de legendarische soul- en funkformatie Earth, Wind & Fire. En onlangs verscheen postuum zijn autobiografie. In deze aflevering een spectaculair EWF-concert uit 1981 met heel veel hits.

Dinsdag 18 oktober: Lianne La Havas
Deze Britse singer-songwriter staat op 18 oktober in een uitverkocht Paradiso. Voor de mensen die geen kaartjes konden bemachtigen, is er deze duik in de archieven van North Sea Jazz en Pinkpop voor een uur lang La Havas op haar best.

Vrijdag 21 oktober: Depeche Mode
Op NPO 3 duikt Leo Blokhuis een dag later in de documentaire Planet Elektro in de wereld van de elektronische popmuziek. Op NPO Cultura kunt u vast kijken naar een concert van een van de grootste elektronische bands: Depeche Mode. Opgenomen tijdens hun Delta Machine Tour en geregisseerd door Anton Corbijn.

Dinsdag 25 oktober: Level 42
De jaren 80-helden van Level 42 touren in de maand november door Nederland. Als opmaat zie je het concert van de groep rond bassist Mark King op het afgelopen North Sea Jazz Festival. Alle grote Level 42-songs, waaronder ‘Love Games’ en 'Hot Water’, komen voorbij.

Vrijdag 28 oktober: Sven Hammond Soul
We gaan oktober feestelijk uit met de dampende soul grooves van Sven Hammond Soul. De band onder leiding van Sven Figee en zijn Hammond-orgel bestaat tien jaar in 2016. En dat werd gevierd met een groots concert in het Paard van Troje in Den Haag. Gelukkig waren er camera’s bij.

Radio 2 Presenteert...
Presentatie: Leo Blokhuis en Andrew Makkinga
Dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur
NPO Cultura is op televisie te zien via Ziggo kanaal 222 en KPN kanaal 170

STER Advertentie
STER Advertentie