Hoe rock-'n'-roll is Aerosmith?

Seks en drugs en powerballads

Hoe rock-'n'-roll zijn de heren van Aerosmith? We leggen de band langs onze rock-'n'-rollmaat.

Love In An Elevator

Seks: 9,5 / 10

Joe Perry en Steven Tyler steken elkaar, als we de verhalen mogen geloven, naar de kroon als het gaat om het soigneren en plezieren van dames. Aerosmith vertelt zijn verhalen graag met een flinke knipoog. We wilden natuurlijk vooral weten of 'Love In An Elevator' waargebeurd is. Voilà: de inspiratie voor de tekst komt wanneer de frontman met een handvol vrouwen in een jacuzzi zit en ze uitnodigt naar zijn hotelkamer. Naakt op een badjas na worden alle knoppen in de lift ingedrukt.

Zittend zingen

Drugs: 8,5 / 10

Bij hoge bergen horen diepe dalen, zo weten de mannen van Aerosmith. In de eerste helft van de jaren 80 gaan er duizenden dollars per week op aan verdovende middelen. Zelfs wanneer steven Tyler een concert lang zittend zingt omdat hij niet rechtop kan staan, is dat voor hem nog geen reden om de drugs links te laten liggen. De andere bandleden zijn in 1985 afgekickt, waardoor het achtste album Done With Mirrors (een referentie naar cokegebruik) wordt genoemd. De zanger volgt twee jaar later het goede voorbeeld. 

Tranentrekkers en jankende gitaren

Rock-'n'-roll: 7,8 / 10

Steven Tylers enorme mond en wat hij daarmee produceert, is helemaal goed, net als de gierende gitaren van Joe Perry. Dat Aerosmith in eerste instantie nog een Rolling Stones-kloon is, is ze vergeven, omdat de band in de jaren daarna zijn eigen muziek- en kledingstijl ontwikkelt. De comeback van Aerosmith is te danken aan hiphopgroep Run-D.M.C., wat een mooi stukje streetcred is. Daar staat wel tegenover dat de grootste hits van de rockers emotionele powerballads als 'I Don't Want To Miss A Thing' en 'Cryin'' zijn.

Nogal tamelijk rock-'n'-roll

Totaalscore: 9,5 + 8,5 + 7,8 / 3 = 8,6 

STER Advertentie
STER Advertentie