Koken met Guus

Kroketten en mayonaise

Superfoods, biologisch en detoxen: iedereen probeert om zo gezond mogelijk te eten. Guus Meeuwis komt intussen met een kookboek met kroketten en mayonaise.

Een lekkere snijwijn

Vorig jaar was Guus Meeuwis de allereerste gast die live kwam spelen bij Ekdom In De Ochtend. Toen had Guus het al over een lekkere 'snijwijn' (wijn voor tijdens het snijden) en koken. Een oplettende luisteraar vroeg zich al af of Guus een kookboek ging maken. "Toen waren we nog aan het nadenken hoe we het gingen doen en nu is 'ie af!," vertelt Guus.

Valt reuze mee

Gerard wil weten wat er nou echt niet mag ontbreken in het kookboek Het lekkerste van Guus en Dick. "Mayonaise en kroketten", antwoordt de zanger meteen. "Dat zijn dingen waarvan je denkt dat ze moeilijk zijn om te maken, maar dat valt juist reuze mee."

Guus Meeuwis' kookboek MOEST een recept voor mayo, biefstuk en bitterballen hebben


Toegankelijk en uitpakken

Guus heeft het kookboek niet alleen gemaakt. Samen met tweesterrenchef Dick Middelweerd heeft hij het boek geschreven en samengesteld. "Mijn deel is heel toegankelijk. Als je meer wil uitpakken en wil laten zien wat je kunt, dan moet je de gerechten van Dick hebben." 

Ekdom In De Ochtend
DJ: Gerard Ekdom
Ma. t/m vr. 06.00 - 09.00

STER Advertentie
STER Advertentie