Phil Collins met pensioen

De Britse drummer en zanger Phil Collins stopt ermee. Zijn gezondheid dwingt hem hiertoe, ook zegt hij zich niet meer thuis te voelen in de muziekwereld.

Pijntjes

De 60-jarige muzikant kampt al enige tijd met nek- en rugklachten en heeft last van zenuwpijntjes aan zijn handen. Hierdoor moest hij eerder zijn drumstokken aan zijn vingers tapen. Volgens zijn artsen zouden zijn handen binnen een jaar weer hersteld moeten zijn, maar niet sterk genoeg worden om weer te kunnen drummen.

Vakantie

Ook voelt hij zich niet langer thuis in de muziekwereld. ‘Ik kijk naar de MTV Music Awards en denk: Ik hoor echt niet thuis in die wereld.Wat  hij gaat doen de komende tijd heeft hij al bedacht: ‘Ik ga op een mysterieuze fietsvakantie en keer niet meer terug. Dat zou een geweldige manier zijn om het verhaal te beëindigen.’

Missen

Collins denkt dat niet veel mensen hem gaan missen. Na zijn jaren bij Genesis werd hem verweten te commercieel te zijn geworden, daar vertelt hij over: 'Het spijt me dat ik zo succesvol was, dat was echt niet de bedoeling. Geen wonder dat ik zoveel mensen een hekel aan mij hebben.

Phil Collins werd bekend als drummer van de band Genesis, en later als soloartiest. Meer weten over Phil Collins?

 

Ad/ANP/de Standaard

STER Advertentie
STER Advertentie