Stefan stemt op James Brown

en brengt een ode aan de godfather of soul

De stemweek voor De Zwarte Lijst is in volle gang en Stefan Stasse vindt dat James Brown in de hoogste regionen moet eindigen.

The Godfather of Soul

NPO Radio 2 zendt tussen 2 en 3 april 2016 voor het eerst De Zwarte Lijst uit. In de lijst worden de beste jazz, funk, disco, reggae en soulartiesten opgenomen. Stefan eert in De Staat van Stasse zijn eigen held James Brown. "Ik wil the Godfather of Soul terugzien in de aller-allerhoogste regionen... de Top 40 op z'n minst, want daar hoort hij en nergens anders."


"Hij is een baas, hij is een kapsel, hij is één jaloersmakende dansbeweging gevangen in een strakke glinsterende broek met 'soulpipes'"


- Stefan StassePerfectie

James Brown is volgens Stefan een echte muzieklegende. "Hij is een baas, hij is een kapsel, hij is één jaloersmakende dansbeweging gevangen in een strakke glinsterende broek met 'soulpipes'." James Brown is een gepassioneerde artiest die zoekt naar perfectie. Alles moest tot in de uiterste puntjes goed zijn, anders was hij simpelweg niet tevreden. Stefan vervolgt zijn ode: "De man die moeiteloos om zijn eigen as kon draaien, tegelijkertijd kon gillen en dan nóg hoorde hij iedere minuscule valse noot van de blazer-sectie." Maar bovenal had Brown een ongekende toewijding voor de schoonheid van het detail.

Luister hier naar de volledige ode van Stefan Stasse aan James Brown:Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.De Zwarte Lijst op NPO Radio 2 
Stem hier voor De Zwarte Lijst
Luister: 2 april van 6.00 tot 3 april 24.00 uur
Meer soul & jazz: nposoulenjazz.nl
#zwartelijst @NPORadio2

De Staat van Stasse
Ma t/m do 20.00 - 22.00 uur
DJ: Stefan Stasse

STER Advertentie
STER Advertentie