Songfestivalnummer Douwe Bob bekend

Bekijk hier de videoclip

We moesten er lang op wachten, maar Douwe Bob heeft eindelijk zijn inzending voor het Eurovisie Songfestival onthuld.

'Slow Down'

Alles was geheim rondom het Nederlandse songfestivalnummer van dit jaar, zelfs de titel. Het enige dat we wisten, was dat Douwe Bob het liedje zou schrijven en zingen. De singer-songwriter heeft de songfestivalinzending de titel 'Slow Down' meegegeven. Dat maakt hij bekend tijdens de door de AVROTROS georganiseerde perspresentatie.

'Oproep tot vertragen levenstempo'

"Het is een oproep tot het vertragen van het levenstempo", zegt hij over het nummer. "Wij gaan te snel. Er is een constante druk je te manifesteren. 'Slow Down' is een protestnummer tegen mezelf, tegen de snelheid waarmee ik in Amsterdam leef. Als je in Zweden in de bossen bent, of in Spanje door de velden rijdt op een paard, daalt er een rust over je heen en zie je alles meer in perspectief."

Niet gek laten maken

"Dat voelt goed! Daarom is 'Slow Down' ook een state-of-mind. Een bevrijding van de druk constant iets te moeten. Je moet je niet gek laten maken: Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper. Ik ga het thema ook in alles doorvoeren." 

Bekijk de videoclip van 'Slow Down':

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Podiumpresentatie

"Er zijn mooie plannen," zegt Douwe Bob over de podiumpresentatie, zonder er iets concreets over los te laten. "We hebben fantastische ideeën", lacht hij. "Het gaat er precies zo uitzien zoals ik dat wil."

Bellen met Douwe

Bart Arens belt met Douwe Bob over het nummer. Douwe vindt de hele happening omtrent het nummer erg spannend. "Ik werd wakker om zes uur en heb niet meer kunnen slapen."

Bellen met Douwe Bob


Top Song

Omdat wij helemaal achter onze Douwe Bob staan, roepen we zijn songfestivalinzending uit tot Top Song. Een week lang ga je 'm heel vaak horen op NPO Radio 2. Tweemaal eerder had Douwe Bob een Top Song, met 'Pass It On' en 'Hold Me', zijn duet met Anouk. Zij scoorde in 2013 een dikke songfestivalhit met 'Birds', waardoor Nederland voor het eerst in een decennium weer in de finale van het Eurovisie Songfestival terechtkwam.

STER Advertentie
STER Advertentie