De Staat ontmaskert de Mol!

Leugenexpert Guus Essers ontrafelt het mysterie

Nederland is opnieuw in de ban van Wie Is de Mol? Met de ontknoping in zicht weet De Staat van Stasse de Mol te ontmaskeren. Of toch niet...

Wie is de mol?

Is het Klaas van Kruistum, Tim Hofman of toch Annemieke Schollaardt? Guus Essers is auteur van het boek Ik Weet Dat U Liegt en is gespecialiseerd in liegende mensen en neemt de kandidaten nauwkeurig door. Drie dagen lang richt De Staat van Stasse zich op de prangende vraag: Wie is de Mol?

Kijk naar de hotspots

Essers let heel specifiek op gedrag. "Als je naar leugenachtig gedrag of bedriegen kijkt, dan is het heel belangrijk dat je kijkt welke hotspots je tegenkomt", aldus Essers. Met hotspots doelt hij op het gedrag dat leugenachtig lijkt.

Is Annemieke de Mol?

In de eerste analyse bij De Staat wordt Annemieke onder de loep genomen. Volgens Essers gedraagt ze zich vrij inconsistent. "Op een gegeven moment zie ik haar achterin de fabriek heen en weer lopen zonder dat ze iets doet." Essers beweert dat ze dit bewust doet.

Luister naar de analyse over Annemieke Schollaardt:

Wie is de mol? Leugenexpert Guus Essers ontrafelt het mysterie..


Flits van minachting

"Het is af en toe ook interessant om naar micro-expressies te kijken. Heel even was er een flits van minachting te zien." Dit zou kunnen betekenen dat Annemieke de mol is, anderzijds is ze misschien gewoon zeker van zichzelf.

Klaas is niet de mol

De grote verdachte van dit jaar is misschien wel Klaas van Kruistum. Essers heeft hem niet hoog op zijn lijstje. "Stel dat hij de mol zou zijn, dan heeft hij het fantastisch gedaan, omdat hij als laatste is die in aanmerking zou komen op basis van zijn gedrag", vertelt Essers. Klaas is voordurend van nabijheid in samenwerken volgens Essers. "Hij is gericht op verbinding en contact." Klaas laat in ieder geval weinig inconsistenties zien, maar niets is wat het lijkt uiteraard, want als hij de mol is, dan is het wel een heel geraffineerd personage volgens Stefan Stasse.

Luister hier naar de analyse over Klaas van Kruistum:

BREKEND! Klaas is NIET de Mol!


Tim is het ook niet!

Tim is een van de meest actieve kandidaten dit jaar. "Hij is steeds op zoek naar patronen. Hij wil de puzzel oplossen." Toch lijkt Tim volgens Essers ook afstand van andere kandidaten. Wat Essers het meest opvalt aan hem zijn de micro-expressies: "Hij kijkt heel vaak verbaasd en aan de andere kant bezorgd. Hij is de enige aan wie je dat ziet." Dit zou dus betekenen dat hij de mol niet zou zijn. Is de puzzel dan eindelijk opgelost?

Luister hier naar de analyse over Tim Hofman:

Brekend: Tim is ook niet De Mol!


Conclusie...

Na een grondige analyse is De Staat er dan toch echt uit. Alle puzzelstukjes vallen op hun plek. Annemieke is de mol! Luister naar het ontknopende oordeel van Essers in De Staat van Stasse en kijk zaterdag of ze het ook dit jaar opnieuw bij het juiste eind hebben.

De Staat ontmaskert De Mol 2016!


Finale

Zaterdag 5 maart 2016 is de finale van Wie is de Mol? om 20.25 uur op NPO 1.

De Staat van Stasse
Ma t/m do 20.00 - 22.00 uur
DJ: Stefan Stasse

STER Advertentie
STER Advertentie