Graham Nash op bezoek bij Blokhuis

Levende muzikale legende in de studio

De Britse singer-songwriter is een levende legende uit de muziekgeschiedenis. Hij zong bij Blokhuis een aantal liedjes.

Verschillende samenwerkingen

Maar liefst zeven keer staat Graham Nash in de Top 2000, maar wel in drie verschillende samenwerkingen. Zo staat hij er in met The Hollies, Crosby, Nash and Stills (CNS) en ook nog een keer met Neil Young erbij (CNSY). 15 april komt er een nieuw album uit waar hij samen met gitarist Shane Fontayne op te horen is, zo vertelt hij bij Leo Blokhuis. Daar komt bij dat hij op 28 mei ook in Tivoli Vredenburg zal optreden met oud én nieuw werk.

'Bus Stop'

Tot en met 2014 heeft het nummer 'Bus Stop' van The Hollies altijd in de lijst gestaan. Het is een van de bekendste nummers van de band, maar is nooit verder gekomen dan plek 1131 in de Top 2000. Het nummer werd geschreven door Graham Gouldman van 10cc. Het nummer is memorabel voor Nash, omdat het de doorbraak betekende voor de band.

Graham Nash speelt het nummer live bij Blokhuis:Buddy Holly

De band The Hollies dankt zijn naam aan Buddy Holly volgens Nash. Tien keer stond de band al in de Top 2000. In 2015 staan er nog twee nummers in: 'The Air That I Breathe' op 1129 en 'He Ain't Heavy... He's My Brother' op 886. De titel van dat laatste nummer is gebaseerd op het motto van een community die in 1917 wordt opgericht. Boy's Town was een community waar jongens die dakloos waren of problemen hadden konden aankloppen voor hulp. De katholieke priester die het opricht, komt de kreet tegen en claimt het als motto van de gemeenschap.

CSN

Met de combinatie Crosby, Stills & Nash staat Graham Nash in de lijst op 1424 met het nummer 'Suite: Judy Blue Eyes'. Ze vormden een supergroep, omdat ze allemaal al succes hadden met andere bands. Zo wint de band vervolgens in 1970 een Grammy voor beste nieuwkomer.

Bij Blokhuis speelden Nash en Fontayne ook het nummer 'Golden Days':Neil Young

Omdat Crosby en Stills graag nummers met harmoniezang willen maken, net als Simon and Garfunkel, wordt er een nieuw bandlid gezocht. Uiteindelijk komt de band uit bij Neil Young, maar Nash is het er niet direct mee eens. Young heeft eerder Buffalo Springfield in de steek gelaten, maar met het voordeel van de twijfel komt Young er toch bij als volwaardig lid van de band. Geen slecht idee, want de band scoort opnieuw veel hits met onder meer 'Almost Cut My Hair' (562), 'Teach Your Children' (776), 'Carry On' (1574) en natuurlijk 'Our House' (785).

This Path Tonight

Bij Blokhuis vertelt Nash dat hij samen met gitarist Shane Fontayne een nieuw album heeft opgenomen. Het album This Path Tonight wordt op 15 april 2016 uitgebracht. Om een tipje van de sluier op te lichten, spelen Nash en Fontayne het nummer 'This Path Tonight' live bij Blokhuis. Wie weet staat het de volgende editie in de Top 2000.

Bekijk hier 'This Path Tonight' bij Blokhuis:Blokhuis
Zondag 22.00 - 00.00 uur
DJ: Leo Blokhuis

STER Advertentie
STER Advertentie