'Iedereen Is Van De Wereld' is een Klassieker omdat...

het een krachtige oproep in de moerstaal is

Ook in ons eigen kleine landje zijn er volop Klassiekers gemaakt. 'Iedereen Is Van De Wereld' van The Scene is één van de aller grootste.

Mantra

De boodschap van 'Iedereen Is Van De Wereld' is universeel. De tekst van het refrein is in essentie zo ontzettend eenvoudig dat je 'm maar één keer hoeft te horen om 'm nooit meer te vergeten. In die eenvoud zit ook zijn kracht. Het refrein is als een mantra, die minutenlang door kan gaan. Daar waren Thé Lau en consorten zich ook van bewust toen ze 'Iedereen Is Van De Wereld' live gingen te spelen. 

Geen omslachtige metaforen

Ondanks de ogenschijnlijke eenvoud van het refrein weet Thé Lau het onderwerp verder uit te diepen in de coupletten, die veel meer gebaseerd zijn op observaties dan op een algemene, wat anonieme oproep tot samenhorigheid. Juist omdat 'Iedereen Is Van De Wereld' een krachtige boodschap is in het Nederlands, zonder omslachtige metaforen of andere tekstuele omsmuk, komt 'ie direct binnen.  

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.Ken Je Klassiekers: 20 - 26 februari | Zo vraag je een klassieker aan:
Web: nporadio2.nl/kenjeklassiekers
NPO Radio 2 App: stuur een appje naar de studio
SMS: stuur een smsje naar 2222
Twitter: @NPORadio2 #kenjeklassiekers

STER Advertentie
STER Advertentie