Programma

Kies de Klassieker: Rick James vs MC Hammer

  1. Nieuwschevron right
  2. Kies de Klassieker: Rick James vs MC Hammer

Soms is het moeilijk kiezen welke versie van een nummer de beste is. Zeker wanneer de ene uitvoering een rapversie is van de andere.

Rick James & The Temptations

Hij was één van de grootste badboys uit de jaren 80: Rick James. Seksschandalen, drugsverslaving, mishandeling... Die man was geen lieverdje, zoveel is duidelijk, maar zijn muziek is er niet minder om. De sleazy synthesizerfunk van zijn tweede elpee Street Songs is een voorloper op de swingbeat en latere R&B. Ricks grootste hit is 'Super Freak'. Bijgestaan door soulgroep The Temptations, die het achtergrondkoortje verzorgt, bereikt de single in 1981 de derde plek in Nederland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

MC Hammer

Stop... Hammer time! Begin jaren 90 is MC Hammer één van de eerste hiphopsupersterren, maar hij verbrast zijn fortuin op hetzelfde tempo als de miljoenen binnenstromen. In 1990 gebruikt hij een instrumentale versie van 'Super Freak' als basis voor zijn single 'U Can't Touch This', dat één van de best verkopende rapnummers ooit wordt. 'U Can't Touch This' staat in de zomer van 1990 vijf weken op 1 in Nederland. Daarna scoort Hammer nog twee top 3-hits: 'Have You Seen Her' en 'Pray'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ken Je Klassiekers: 20 - 26 februari | Zo vraag je een klassieker aan:
Web: nporadio2.nl/kenjeklassiekers
NPO Radio 2 App: stuur een appje naar de studio
SMS: stuur een smsje naar 2222
Twitter: @NPORadio2 #kenjeklassiekers #kjk16

Ster advertentie
Ster advertentie