Paul McCartney en Doe Maar op Pinkpop?

Jan Smeets heeft 'goede hoop'

Jan Smeets zit te wachten op een belangrijk telefoontje, want het kan zomaar zijn dat Sir Paul McCartney in juni op Pinkpop staat.

In gesprek

In een gesprek met dagblad AD zegt de festivaldirecteur in gesprek te zijn met zowel de ex-Beatle als de Nederlandse band Doe Maar. De komst van de band van Henny Vrienten en Ernst Jansz is zo goed als zeker, aldus Mr. Pinkpop. Als Doe Maar inderdaad op Pinkpop te zien is, dan is dat voor het eerst sinds 1983. Doe Maar was toen op het hoogtepunt van zijn populariteit.

Eindelijk McCartney

McCartney lijkt in juni zijn debuut te maken op Pinkpop. Toen de eerste editie van Pinkpop werd gehouden, in 1970, waren The Beatles net uit elkaar. In de jaren 70 wist Smeets ook McCartney's groep Wings niet vast te leggen (als hij dat al geprobeerd heeft) en op eigen houtje is Paul ook nog niet langsgeweest. Het zou natuurlijk mooi zijn als McCartney de hits uit zijn enorme oeuvre over Landgraaf uitstort.

Wie komen er nog meer?

Pinkpop vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 12 juni, dus niet tijdens het pinksterweekend (ruim een maand eerder). Red Hot Chili Peppers en Rammstein zijn al vastgelegd als headliners. Maandag deed Ilse DeLange nog heel geheimzinnig over een mogelijk optreden van The Common Linnets op het festival. Het volledige programma wordt op woensdag 17 februari bekendgemaakt in Paradiso te Amsterdam.

STER Advertentie
STER Advertentie