Ekdom In De Ochtend

De Kluis: Chas Jankel - 'Ai No Corrida'

  1. Nieuwschevron right
  2. De Kluis: Chas Jankel - 'Ai No Corrida'

Het werd een hit in de uitvoering bij Quincy Jones, maar het origineel van Chas Jankel is fantastisch. Hoewel de tekst niet klopt!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij zat in The Blockheads. "The Blockheads?" horen we je nu denken? Ja, die band van Ian Dury (and the Blockheads) van de monsterhits 'Sex & Drugs & Rock & Roll', 'What A Waste' en 'Hit Me With Your Rhythm Stick'. Daar bemande Chas Jankel het keyboard en hij was ook co-writer van de hitjes.

Solowerk Chas Jankel

Maar Chas wilde graag ook zélf aan de bak met zijn eigen liedjes met als een van de hoogtepuntjes 'Ai No Corrida'. Een heel goed liedje, maar een hit werd het in zijn uitvoering niet. In de versie van Quincy Jones werd het wel een hit.

Bijzonder is dat de tekst alleen klopt wanneer het personeel van Quincy Jones het zingt. Het gaat dan vooral om deze zin:

Quote

Ai no corrida, that's where I am. You send me there, you're dream is my command.

Chas Jankel

Als je namelijk Amerikaans Engels spreekt dan kun je met wat creativiteit 'am' en 'command' nog wel een beetje laten rijmen. In het Brits Engels is dat werkelijk onmogelijk. Toch kiest Chas ervoor om rustig in het Brits te zingen.

Het is 'm vergeven, want we vinden het een fantastisch liedje.

>> Alle liedjes uit De Kluis

Ster advertentie
Ster advertentie