Album Red Hot Chili Peppers komt eraan

we moesten er vijf jaar op wachten

Het heeft even geduurd, maar er komt eindelijk weer een nieuw album van Red Hot Chili Peppers. Ze maken 'm met een andere producer.

Terug de studio in

Het laatste album van de Peppers, I'm With You, dateert alweer uit 2011. Zanger Anthony Kiedis laat weten dat de nieuwe plaat bijna af is. "We gaan deze maand terug de studio in om al het materiaal te beluisteren en kijken of het nog beter kan." Voor het eerst sinds 1989 is producer Rick Rubin, die we ook kennen van zijn werk met Johnny Cash en Beastie Boys, er niet bij betrokken.

Danger Mouse

De plek achter de knoppen en schuiven wordt dit keer ingenomen door Brian Burton, beter bekend als Danger Mouse. We kennen hem als de helft van het duo Gnarls Barkley (de andere helft is Cee-Lo Green) en hij produceerde ook albums van onder andere The Black Keys, Gorillaz, U2 en Norah Jones. Burton werkte eveneens mee aan het nieuwe album van Adele.

Wens ingewilligd

"We hadden al zo'n 25 nummers geschreven voor we hem gevraagd hadden", aldus Kiedis. "Hij had zoiets van: 'Laten we er een paar houden en dan schrijven we nieuwe nummers in de studio'. We keken elkaar aan en zeiden: 'Maar we hebben de nummers al geschreven, gast!'" De nieuwe werkwijze beviel de band goed. "We hebben zijn wens ingewilligd en het is goed dat we het gedaan hebben."

Pinkpop

In juni is de Amerikaanse rockband voor het eerst in vier jaar weer live te zien in Nederland. Deze zomer is Red Hot Chili Peppers één van de hoofdacts op Pinkpop. De laatste keer dat de groep daar optrad, is alweer tien jaar geleden. Gitarist Josh Klinghoffer maakt zijn debuut op het oudste festival van Nederland, want hij voegde zich pas in 2010 bij de Peppers. Hij was wel bij de concerten in Ahoy en het Goffertpark.

STER Advertentie
STER Advertentie