Beste live-uitvoeringen van Pink Floyd-classic

'Wish You Were Here'

Het Pink Floyd-album Wish You Were Here is deze week veertig jaar oud. Er bestaan prachtige liveversies van de nummers op dit classic album.

'Wish You Were Here'

Je zal maar in de schoenen staan van de mannen van Pink Floyd en een opvolger moeten vervaardigen van het megasucces dat Dark Side Of The Moon was. Maar met Wish You Were Here was wederom een meesterwerk een feit. Het titelnummer beschrijft het wantrouwen van Roger Waters in de muziekindustrie. Tijdens de afscheidstournee van Pink Floyd in 1994 zong David Gilmour een ontroerende versie van het lied.

'Have A Cigar'

De kritiek van Pink Floyd op de muziekbusiness van de jaren 70 is het hoofdthema op Wish You Were Here en wordt verder uiteengezet op 'Have A Cigar'. Anders dan bij de meeste Pink Floyd-nummers wordt de tekst hier niet gezongen door David Gilmour of Roger Waters. Folkzanger Roy Harper neemt die taak op zich. Waters zingt het wel nog geregeld live, zoals in deze opname uit 2006, met Snowy White op gitaar.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.'Shine On You Crazy Diamond'

Het beroemdste nummer van Wish You Were Here is natuurlijk 'Shine On You Crazy Diamond', dat geschreven werd met Pink Floyd-oprichter Syd Barrett in het achterhoofd. Tijdens de opnames van het album kwam voormalid bandlid Syd een bezoekje brengen aan de studio, maar hij werd in eerste instantie niet herkend. Het nummer staat steevast hoog in de Top 2000. Zondagavond tussen 18.00 en 20.00 uur wordt er aandacht aan het album besteed in de Mega Album Top 50 van NPO Radio 2.

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.STER Advertentie
STER Advertentie